Melyik ország himnusza a legérdekesebb vagy épp a legszebb?
A magyar és a székely a legszebb.
Szép himnuszuk van a Szlovákoknak is, mert magyar népdalt vettek alapul, jó ízlésük van.
Dalszövegre nagyon szép még a Horvát is, látszik, hogy a horvátok gyakorlatilag imádják a hazájukat.
A lengyel himnusz meg eléggé vidám ahhoz képest, hogy nekik is kijutott a bajokból a történelemeben.
A magyar himnuszt azért szeretem, mert az egy imádság, Istenhez szól. Nem tudom, van-e még a világon olyan himnusz, ami Istenhez szólna.
Utolsónak:
"A himnusz eredetileg vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalma(ka)t dicsőítő, hozzá(juk) segítségért fohászkodó, imaszerű ének. Tárgya és alkalma tehát eredetileg valamely istenség vagy az Isten dicsérete, megnyerése és magasztalása. A vallásos költészet egyik legrégibb műfaja, az ősi kultúrákban mindenhol fellelhető. Közeli rokona az irodalmi ima műfaja."
A himnuszok tehát Istent szólítják meg elméletileg.
Egyébként ez a kérdés szerintem relatív. Nyilván a saját országának a himnuszát senki nem tudja elfogulatlanul megítélni. Van sok lista a neten, amik rangsorolják a himnuszokat, azokat vagy elhiszi az ember, vagy nem. Szerintem hallgass bele néhányba, és próbáld meg úgy megítélni őket. ;)
3-nak: pont ezt csinálom:), ezért is jött az ötlet a kérdésre vonatkozóan.
Eddig nekem az alandi tetszik a legjobban, de az udmurt is érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!