Nektek melyik a kedvenc országotok?
Az az ország, ahol legszívesebben élnétek, amelyiknek megtanulnátok a nyelvét, bármi legyen is az, amelyik legjobban vonz titeket, amelyikben életed végégig tudnál lakni, és amelyikben szinte mindent szeretsz. Tehát kb. amelyikbe szerelmes vagy :D
De fontos kérdés, hogy nektek miért az a kedvenc országotok? Mit szerettek benne annyira?
Egyébként nekem Izrael és Japán a kedvencem:)
Elsőhöz hasonlóan én is USA-t mondanám, de én azért mert már éltem ott. Sok sztereotípia létezik az országról, de akármilyen ember vagy, megtalálod a helyed. Tehát nem csak elhízott buta prosztók mászkálnak az utcán, hanem a Harvard/Yale/Princeton professzorai is. Vannak ugyanúgy keresztyének, zsidók, muzulmánok, ateisták. Illetve marha gazdagtól marha szegényig is minden...
Amit a kérdező írt hogy ahol "szinte mindent szeresz" nem igaz, mivel egy latino vagy néger negyedben nem szívesen élnék a közbiztonság miatt...
Franciaország. Jártam is kint, a nyelvet is beszélem, és mind a tájat, mind a kultúrát, a látásmódot, ami a franciák hazájában jelen van, imádom.
Azonban Magyarországot is szövegből szeretem. Azt szeretem a legjobban benne, hogy ilyen is, meg olyan is, hiszen Európa közepén van, és rengeteg hatás érte. Egy afféle átmenet sok-sok kultúra között.
Egyébként még az északi skandináv országokat is a legkedveltebbek közé sorolnám, akárcsak Új-Zelandot. Bár még ezeken a helyeken nem jártam, de tetszik a nyelvük is, és az életvitelük is. Ja, és nagyon szeretem a hideget. (kivéve, a fűtetlen házban)
Egy nap, elmegyek külföldre, de vissza is szeretnék térni Magyarországra. :) 16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!