Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek melyek a legszebb...

Szerintetek melyek a legszebb himnuszok a magyaron kívül?

Figyelt kérdés
Akár dallam, akár szöveg tekintetében.
2017. szept. 28. 15:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Lehet nem hivatalos, vagy nem elismert országé/népé/területé is.
2017. szept. 28. 15:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a holland himnusz a kedvencem.(Imádom Hollandiát) Illetve mivel félig székely vagyok,egyértelműen a székely himnusz.

Belgium himnuszát is érdemes meghallgatni,nagyon érdekes.:D Usa himnuszának a szövege szép.

2017. szept. 28. 16:01
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
A magyarnál mindegyik szebb - szóval elég nagy a választék
2017. szept. 28. 16:18
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Én nagyon szeretem a franciát is :)

Nyilván merőben ízlés dolga, kinek melyek tetszenek.

2017. szept. 28. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Magyarnàl igaz mindegyik szebb a magyar himnuszban csak a sirànkozàs és az imàdkozàs meg semmi dallam . Nekem a szàrmazàsom àlltal mivel félig német vagyok a Német és az osztràk Himnusz meg a Holland tetszik
2017. szept. 28. 17:10
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Åland-szigetek himnusza.
2017. szept. 28. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Nekem több kedvencem is van.

Az egyik a román. Kifejezetten jó dallama van, egyszerű, könnyen énekelhető, de mégis dallamos.

A másik kedvenc a svéd, mind a dallamot, mind a szöveget illetően. Különösen tetszik, hogy ott még slágert is csináltak belőle, nem egy előadó énekelte már el, a legkülönbözőbb stílusokban.

A Luhanszki Népköztársaság első himnusza is tetszik (sajnos azóta már lecserélték), az egésznek vidám, kissé szocreál beütésű hangulata van, amolyan "rohadt jó itt élni, ez egy tök jó hely".

De igazából van még egy jópár, ami tetszik: a kazah (nem a Borat-féle :D), az orosz, a cigányhimnusz (a Zöld az erdő... kezdetű), a francia, izraeli, spanyol, stb.

2017. szept. 28. 22:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem a német tetszik.
2017. szept. 29. 00:36
 9/9 anonim válasza:
Én nekem a francia a japán a lengyel és a svéd a kedvenceim
2018. okt. 21. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!