Volt egy olyan kérdés, hogy a kamaszok vállalnának-e gyereket. A legtöbb válasz az volt, hogy nem, Magyarországon nem. Mivel jobb ha külföldön vállalsz gyereket és nem Magyarországon? Mért lenne annyira nagy gond ha otthon vállalsz gyereket?
Szerintem félreértitek a kérdést.
Legalábbis én úgy értelmeztem, hogy kamaszokat kérdeztek meg, hogy a jövőben (amikor eljön az ideje) vállalnának-e gyereket (Magyarországon).
Ja, értem.
- egészségügy - trágya szar, ellátás nulla, csak ha pengetsz, amúgy ott dögölhetsz meg a kórház padlóján, senkit nem érdekel
- fizetések nulla - IT, mérnök szakmán kívül semmit nem kapsz a 8-10 órádért cserébe. Ápolónő, tanár fontos munkák, e sokaknak a 150/hót nem éri el a fizetés (nagynéném intenzíven 100-at kap kézhez)
- oktatás színvonala szánalmas, nyelvoktatás szintén - ha tanulni akarsz, fizetned kell piszok sokat
- közbiztonságot hagyjuk, Bp telis-tele csövessel, koldussal, perverz idiótáákkal, falun meg csomó cigány; egy nő ne akarjon sötétedés után melóból hazamenni
- tömegközlekedeés - BKK, MÁV rakat szr, késik, kimarad, tájékoztatás nulla, kigyullad, csatlakozás nincs, vagy egy perccel előbb kihúz a másik, koszos, büdös, csövestanya...
Szeretem Magyarországot, de ezeken bőőőven lenne mit javítani - és lenne is rá pénz, ha a tisztelt aktuális! kormányzás nem nyúlná le a 80%-át.
A válaszadók nagy csoportja leragadt ott, hogy a kamaszoknak nem a gyerekvállalás a feladatuk.
Szerintem a kérdező és a megkérdezettek sem így értették, hanem úgy, hogy a kamaszoknak milyen a jövőképük, vagyis ha eljön az ideje, Magyarországon vállalnának inkább gyereket, vagy külföldön, vagyis tervezik-e a kivándorlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!