Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapest vagy Szeged jobb hely?

Budapest vagy Szeged jobb hely?

Figyelt kérdés

2018. jún. 14. 23:59
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%
Kinek mi. Én Szegedet jobban szeretem. Kisebb, barátságosabb, ugyanakkor magyar viszonylatban mégis nagyobb városnak számít, így van itt minden, ami számomra fontos.
2018. jún. 15. 00:40
 2/17 anonim ***** válasza:
6%

Folyik-e a Duna Szegeden.

Van-e híd Szegeden.

Megy-e metró Szegeden.

Megy-e HÉV Szegeden.

Vannak-e plázák Szegeden.

Budapest nyert 5-0-ra.

2018. jún. 15. 01:54
 3/17 anonim ***** válasza:
99%

Legutóbbi: te miről beszélsz?

Lehet, hogy Szegeden nem éppen a Duna folyik, de speckó a Tisza szeli ketté a várost, már hogyne lenne híd. És hogy ne lenne pláza egy akkora városban? xD Én jártam is ott és természetesen van.

VóMetró éppenséggel nincs, és talán hév sem, de mivel nem olyan nagy, mint Budapest, szerintem nem hiányzik.

Tudod mi a különbség Budapest és Szeged között?

Szegeden lazán átmegyek a zebrán, mert tudom, h ha jön is autó, tuti meg fog állni. Budapesten megállok és megvárom, amíg a Jani aki éppen most bőgette fel a motorját, jelezve, h "ne merd" elhúzzon, és csak nagy óvatosan megyek át. Egy szóval Szegeden sokkal nyugodtabbak az emberek. A légkör is más. Kisebb város, de minden van, ami itt is: színház, mozi, plázák, egyetem. Sőt, megjegyzem a nemzetközi rangsor szerint a szegedi egyetem jobb a budapestieknél is. Egy szóval szerintem Szeged sokkal élhetőbb és jobb.

2018. jún. 15. 03:42
 4/17 anonim ***** válasza:
30%
A "jó" egy szubjektív dolog. Imádtam Szegeden egyetemista lenni, de nem költöznék oda Budapestről, itt sokkal több mindent lehet csinálni.
2018. jún. 15. 06:34
 5/17 anonim ***** válasza:
78%
Szeged tiszta, Pest egy koszfészek, beképzelt emberekkel.
2018. jún. 15. 07:39
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
2es te azt se tudod hol van szeged. Járni meg tuti nem jártál ott. Az a te fantasztikusan átgondolt "értékrended" szerint is 5-2. Agyoniskolázott.
2018. jún. 15. 11:53
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Erre a kérdésre csak szubjektív válasz adható, mindkét város mellett és ellen is vannak érvek. Én személy szerint Budapestet tartom jobb helynek, de tudom, hogy másoknak teljesen mások a prioritásai és ők Szegedet választanák. Több olyan budapestit is ismerek, akik egyetem után is Szegeden maradtak, mert ott jobban szeretnek élni.
2018. jún. 15. 14:29
 8/17 anonim ***** válasza:
80%

Tényleg szubjektív.

Budapesttől nem lehet elvitatni a szórakozási, kulturális és munkalehetőségeket. Igaz, Szegeden is megvannak ezek, majdnem minden, de azért mégiscsak kisebb számban. Viszont nekem nagyon tetszik a város hangulata, az egyetem miatt fiatalos, pezsgő, multikulturális. A közlekedés nagyjából jó, bárhonnan bármi elérhető. Ezért én összességében Szegedre szavazok, bár Pestet is szeretem.

2018. jún. 15. 15:31
 9/17 anonim ***** válasza:
87%
És a mindent eldöntő érv: Szegeden van a TIK! :D
2018. jún. 15. 15:33
 10/17 anonim ***** válasza:
74%

Szegeden kevesebb a sznob, kevesebb a bugris, kevesebb a cigó, kevesebb az idióta politikus.

Tehát jobb hely.

2018. jún. 16. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!