Tényleg lehet az ember fejlődésének köze az az alkoholhoz, vagy ez így hülyeség?
Szerintem sem egészen így volt.
Az alkohol annyiban érdekes, hogy kevés állat képes normálisan megemészteni, pl. a majmok sem.
Az embernek ez egy plusz energiaforrás volt, ami nagyon jól jött. De túlzásba vinni még most sem szabad.
Láttam a Sivatagi Showban, hogy szinte az összes állat, ami a környéken volt, berúgott a sok erjedő, alkoholtartalmú gyümölcstől, a zsiráf, a vaddisznó, az antilop és igen, a majom is. Az volt szegény a legszórakoztatóbb, főleg másnap, a macskajaj minden jelével. ahogy fogta a fejét és még okádott is, amikor egy 'alkoholista' társa megkínálta a gyümölccsel, már a gondolatára, vagy a látványára is felfordult a gyomra.
Nem hiszem, hogy köze lenne az alkoholnak az ember fejlődéséhez, hiszen az ember sokáig nem tudta raktározni az erjedt gyümölcsöt, vagy szabályozni az erjedést, ez már a földművelés kora, vagy az állattartásé, ha a kumiszra gondolok, bár lehet, hogy pont ez volt a földművelés oka, lehet, hogy a gabonát a sör, a szőlőt a bor miatt kezdték el termeszteni, de szerintem a szarvasmarhát már biztosan nem, vagyis inkább mégsem, az alkohol csak olyan találmány, mint mondjuk a sajt, de elég ősi lehet, abban egyetértek.
A sör különösen, de szerintem ez csak egy lökést adott a szándékos, vagy tervszerű gazdálkodáshoz, amikor a megtermelt élelmiszer egy részét alkohol előállítására fordították, immár szándékosan, mert felismerték a folyamatot valamilyen szinten, mert eleinte nyilván véletlenül jutottak csak alkoholhoz.
Mivel az emberben - a majmoktól eltérően - kialakult az alkohol lebontásának képessége, ezért nyilván VOLT szerepe az életükben az alkoholnak.
De nyilván nem döntő szerepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!