Miért viselkednek furán a 30 feletti nők?
Huszonéves nő vagyok. A munkahelyemen dolgozó többi női kolega harminc felett van - melyik kevésbé, melyik jobban. Nem tapasztaltam hasonlót.
Tudod, ez intelligencia kérdése. Egy hipermarketben a huszonévesek is ugyanúgy ha nem még undorítóbban fúrják egymást, egy normális, kultúrált cégnél tudomásul vettük, hogy együtt kell dolgoznunk, nem egymás ellen.
Egyrészt azt tudomásul kell venni, hogy vannak korosztályok, amikor más lép a korábbi értékrend helyére, más dolgok lesznek fontosak.
18 - 25 - 35 - és fölötte lévő korokban rendszerint megváltozik sok minden és ezzel az egyén beállítottsága, amit a fiatalabb korosztályok kevésbé értenek, mert ők még nem mentek át azon, amin az idősebbek.
Másrészt a tapasztaltabb emberek, mert a férfiaknál is történik hasonló, a kezdők, vagy a tapasztalatlanabbak iránt nem mindig toleránsak, főleg, ha úgy vélik, a kolléga, kollegina valamely illetlenséget vét, vagy tabut hág át, esetleg szakmai balfogást tesz, vagy alapvető tudatlanságot tanúsít, esetleg nem a helyzetéhez illő módon viselkedik.
Mindemellett a karrieri pozícióharc is felerősödhet ekkor egyeseknél, ezt tudomásul kell venni, magam is tapasztaltam régebben. Volt olyan munkahelyem, ahol mindenki áskálódott mindenki ellen, erről sokszor a főnökség tehet, ha ilyen ösztönzést ad.
Általában van oka a negatív reakcióknak, esetleg az, hogy hiába nem ártottál az inkriminált személynek, a már kialakult barátságok, klikkek hatására ő már ellenségnek tekint, mert egy barátjával volt korábban konfliktusod és ő eleve nem pártatlan, még ha nem mutatja is.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ilyesmikre gondoltam, hogy megszólja a fiatalabbat az öltözködése miatt, ami szerintem nem helyénvaló. Nem kirívó öltözékről van szó, hanem egy ruháról (térdig érő szoknyarésszel, kivágás nélkül). Megjegyzéseket tesz, direkt kitol a másikkal,látványosan végigméri, arcokat vág.
És hány éves korig tart ez a jelenség? Csak a harmincasoknál tapasztalod, a negyveneseknél már nem?
Én most visszagondoltam pályakezdő koromra.Velem inkább az anyám korúak voltak kritikusak, a harmincasok inkább segítőkészek voltak. Harminc körül voltam, mikor összebarátkoztam egy pályakezdő csajjal, és nagyon élveztem, hogy segíthetek neki, tanácsokat adhatok, és együtt szidtuk a közvetlen munkatársát, aki egy hárpia volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!