Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ritkán utazok busszal, valahog...

Ritkán utazok busszal, valahogy már nincs az illemben a köszönés?

Figyelt kérdés
több éve hogy buszoztam, először az lepett meg hogy előttem senkit sem hallottam köszönni a sofőrnek, (persze lehet volt olyan, de az előttem lévő néhány embernél direkt figyeltem és semmi) aztán pedig hogy mikor sorra kerültem napszaknak megfelelően köszöntem, és válasz sem jött visszafelé :D azt ne mondjátok hogy már ezt is divat lett hanyagolni vagy nemtusom. ja és nem egy nagyvárosi helyi járatot kell elképzelni hanem kisvárosi távolságit
2018. máj. 19. 20:27
1 2
 1/13 anonim válasza:
94%
Ne lepődj meg. A legtöbben csak akkor szánják rá magukat a köszönésre, ha ismerik a sofőrt, sőt ez szinte mindenhol így van már. A kasszánál az üzletben, az újságárusnál stb.
2018. máj. 19. 20:51
 2/13 anonim válasza:
100%

Én sokat utazom busszal,nálunk kisvárosba szinte mindenki köszön felszállásnál a soförnek..főleg távolsági buszoknál,,de ilyeneknél pesten is szoktak szerintem,,legalábbis én szoktam és visszaköszön a sofőr.:D helyi járatoknál viszont nem nagyon köszön senki,ahol nem a soförnek kell adni a jegyet/mutatni a bérletet..

Nálad nemtudom hogy lehetett ez..

2018. máj. 19. 21:01
 3/13 anonim ***** válasza:
33%

Miért kéne köszönni neki? Ennyi erővel mindenki másnak köszönhetnél a buszon, a metrón vagy a villamoson. Sőt, minden szembejövőnek az utcán!

ha nem lépek vele interakcióba, akkor miért köszönnék neki? Ezért nem ugyanaz ez, mint a boltos...

Szerintem nagyon jó, hogy kikopott már ez a "szokás", ugyanis egyáltalán nem helyénvaló, hogy a buszsofőrök kiemelt helyen legyen ilyen szempontból. amúgy is tapasztalatom szerint a többségük arrogáns bunkó, akik rácsukják az ajtók az öregekre és életveszélyesen közlekednek a városokban azzal a nagy hodállyal... Nekem anno nem volt hajlandó megállni, mikor annyira tömve volt a busz, hogy megnyomni se tudtam a gombot. Hiába szóltam, könyörögtem, sírtam... általános iskolás volt és még csak rám sem nézett a tetű, aki máskor nem hogy oda se néz az útra, de a telefonját nyomkodja vezetés közben.

2018. máj. 19. 21:02
 4/13 anonim ***** válasza:
68%

* a buszsofőrök kiemelt helyen legyenEK

** általános iskolás voltAM

Elnézést.

2018. máj. 19. 21:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem veszel tőle jegyet, akkor tényleg nem szokás.
2018. máj. 19. 21:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Helyközi buszon szoktam köszönni, mások is, ahogy észrevettem, de a helyi tömegközlekedésen én sem szoktam. Olyan sok ember fordul meg a buszokon és olyan nagy mértékben cserélődnek az emberek, hogy a sofőrök szemszögéből szerintem egyszerűen értelmetlen és kényelmetlen köszönni ennyiszer.
2018. máj. 19. 21:21
 7/13 A kérdező kommentje:
jegyet vettem, szerintem ez elég interakció
2018. máj. 19. 21:22
 8/13 anonim ***** válasza:
Megyeszékhelyen élek, helyijáraton is és távolságin is mindig köszönök ha felszállok, mindig vissza is köszönnek, vagy előre köszönnek. Szerintem hatalmas bunkóság nem köszönni, olyan mintha nem is vennéd emberszámba. Én nem szeretném, ha mégjobban elszemélytelenedne a világ, és ez a szokás is kikopna.
2018. máj. 19. 21:24
 9/13 anonim ***** válasza:

7

És mindenki más jegyet vett?

2018. máj. 19. 21:26
 10/13 A kérdező kommentje:
lehet hogy csak én fogtam ki csak egy olyan sofőrt aki személytelenebb volt ha ezt kapja nap mint nap hogy nem köszönnek neki nemtudom.
2018. máj. 19. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!