Svájcba tényleg elég a személyi. Ha busszal megyek, hogy zajlik egy ellenőrzés?
Figyelt kérdés
Már annyi mindent hallottam, hogy Svájc nem Unios ország és kell utlevél, meg hogy az Unios megállapodás alapján most már elég oda személyi is és nem tudom mit higgyek!
Busszal megyek utazási iroda által, a határőrök ilyenkor, hogy ellenőriznek? Tényleg ellenőrzik a csomagokat is?
2010. jún. 13. 16:22
1/3 anonim válasza:
mivel nem EU-s ország, szerintem a biztonság kedvéért vidd el az útleveled, abból baj nem lehet
2/3 anonim válasza:
Elegendő a személyi igazolvány (bármilyen típusú), mert Svájccal ilyen kétoldali megállapodás van érvényben. Azonban célszerű a kártya személyit vinni, mert a könyvecskéknél értelmezési és okmánybiztonsági problémák merülhetnek fel.
Bár Svájc nem EGT és EU tagállam, mégis tagja a schengeni-övezetnek, így nincs belső határ, ha az EU felől érkezel Svájcba.
Tehát a határ átlépésekor NEM LESZ határellenőrzés.
3/3 anonim válasza:
A határon igenis van szigorú ellenőrzés, ugyan elég a személyi, de ha dolgozni mész anyakönyvi kivonatot egyes kantonokban kérnek ! Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!