Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nő miért könnyebb mint a férfi?

A nő miért könnyebb mint a férfi?

Figyelt kérdés
Sokszor tapasztaltam hogy mondjuk vagyok én aki magas, nem kövér és nem is sovány 85 kg vagyok. Van egy lány ismerősöm ugyanilyen passzban ugyanilyen magas mint én de csak 64 kg. Ez hogy lehet? Isten kispórolta az anyagot a nőkből vagy valami spéci karbonszálas a csontvázuk? :D
2018. ápr. 5. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Mert a férfiak kergették a mammutot, amíg a nők az utódokat nevelték.
2018. ápr. 5. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A férfiakon nagyobb az izom mennyisége, ami nehezebb, mint a zsírszövet.
2018. ápr. 5. 22:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! az utolsó tényleg rámutatott valamire ami elkerülte a figyelmem.
2018. ápr. 5. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Haladó feminista nézetek szerin azért, mert régen a férfiak elették a nők elől a húst, meg úgy általában a jó minőségű ételeket, emiatt a nők alapvetően kisebb termetűek (könnyebbek és alacsonyabbak).
2018. ápr. 6. 10:36
 5/6 anonim ***** válasza:
A kettes válaszhoz hozzátenném, hogy a férfiak testalkata is robusztusabb, szélesebb vállak, vaskosabb karok és a nagyobb izomzathoz erősebb, tömörebb, vastagabb csontozat is tartozik.
2018. ápr. 6. 11:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindannak pedig, amit a kettes és az ötös mondanak (a testtömeg eltérő, ha úgy tetszik, szerkezete, illetve az eltérő testfelépítés) alapjában véve hormonális okai vannak.

Manapság komoly tudósok is kezdik valamilyen szinten komolyan venni az epigenetikát, és ha utánaolvasol a dolognak, látni fogod, hogy vannak újabb (komoly) kutatási eredmények, melyekből kiderül, hogy egy adott egyed táplálkozási szokásai hogyan hatnak ki a későbbi utódok egészségi állapotára, példának okáért, de az is kiderül ezekből a kutatásokból, hogy ez nem úgy működik, hogy „a nőket elnyomják, a nők kisebbek lesznek”. Az ilyen szélsőséges, áltudományos eszmefuttatásokat jellemzően (félművelt-)félbölcsész, a természettudományokhoz túl sokat nem konyító nagyokosok találják ki és terjesztik, ideológiai alapon (és mielőtt valaki félreértene, ez nem a négyesnek szól (ő elég korrekt módon prezentálta, hogy ez nagyjából honnan jön), sőt, nem is a feminista elméletnek általában).

2018. ápr. 6. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!