A nőknek miért könnyebb a felvételi a rendőrségnél, ha ugyanazt a munkát kell csinálniuk majd?
A férfiaknál azért kell teljesíteni a felvételinél, viszont a nőknek a felvételije olyan, amit egy általános iskolai 8. osztályos gyerek is simán megcsinál.
Miért? Rendben van, hogy az ő testfelépítésük más, de azért könyörgöm...olvastam, hogy nem egyszer fordult már elő, hogy a férfiaknak kellett tartani a nők pajzsát is valami tüntetésen, mert a nők nem bírták el.
De katonaságnál ugyanez. Ő majd a bajtársát nem cipeli biztonságba, mert nem bírja el, mert ő nő?
Nem provokálni akarok, de én ezt igazságtalannak tartom. Vagy csak én gondolom így?
Attól, mert valaki nő, neki még nem lesz a katonaságnál/rendőrségnél könnyebb dolga.
Az hogy egy 8-ikos gyerek megcsinálja erős túlzás, de egyébként igazad van.
A tűzoltóságnál nem vonulhatnak a nők, ergo nem végeznek olyan kemény fizikai munkát. Ez azt jelenti, hogy nem is kell ugyan azt a szintet teljesíteni, elvégre nem fogják használni olyan szinten az erejüket.
Ezzel szemben egy rendőrnek / katonának ugyanolyan nehéz a fegyver, a páncél és a lőszer a nőnek is, mjnt a férfinak. Nekik is ugyanolyan nehézségű fizikai tesztet kéne tenniük.
Itt mutatkozik meg leginkább az annyira áhított női egyenjogúság.
A feministák is állandóan azt híresztelik, hogy ők ugyanarra képesek, mint egy férfi, le a megkülönböztetésekkel, de azért ugye legyen könnyített a katonaságnál/rendőrségnél a felvételi, mert ők mégis nők. Mivan?? Ez még hagyján, de sokszor könnyebb munkát is kapnak (tehát a nehéz bevetésekre nem küldik ki őket), ennek ellenére ugyanannyi fizetést kapnak, mint a férfiak, akiknek kötelező minden munkát elvégezni. Na én EZT tartom pofátlanságnak!
Utolsó, manapság sokkal nagyobb a különbség. Ismerősöm tavaly felvételizett, és ő is mesélte, hogy nevetséges, hogy a fiúknak 55-60 kilókat kell tudniuk felemelni és vinni, míg a lányoknak elég 20-25 kiló is, futásnál pedig a fiúknál a határidő asszem 7:30 perc volt, lányoknál majdnem 11 perc. Fekvőtámaszból is jóval kevesebbet kellett a lányoknak csinálniuk. Tipikus mai női "egyenjogúság". A férfilét minden előnye kéne, a hátrányaiból viszont nem kérnek.
Tudok olyan esetről, ahol muszáj volt férfi rendőröket hívni, mert 2 női rendőr nem bírt el 1 emberrel. A rendőrségnél, katonaságnál nem kéne megkülönböztetni a feladatoknál, hogy ki nő, ki férfi. Aki ezekre jelentkezik, annak igenis vállalnia kell, hogy nem mindig lesz egyszerű dolga.
Engem is felháborít,hogy könnyebb a bekerülésük a testülethez,miközben 1:1 ugyanazon feladatokat és ugyanazon bérért csinálják. EZ NEM EGYENJOGÚSÁG,HANEM KETTŐS MÉRCE!!!
Egy SÜN.
"de ez nem egyenjogúságáról szól"
De igen, sajnos arról szól. Néhány idióta kitalálta, hogy bizonyos pályákon (politikus, katona, rendőr, stb.) túl kevés a női "szereplő", és ez szerintük azért van, mert a nőket elnyomják, holott ennek ehhez köze sincs. Ezért aztán nyomjunk be rengeteg nőt rendőrnek, katonának könnyített felvételivel, az már nem számít, hogy a munkáját nem is bírja normálisan elvégezni. A feministák visítanának a legjobban, hogy ha a könnyített felvételi és feladatok miatt kevesebb fizetést kapnának a nők, pedig így lenne igazságos!
Ugyanez volt, amikor diákmunkáztam. Nekünk kellett a súlyos bútorokat pakolgatni, nagyon fájt tőle másnap a gerincem, és mégis a lányok ugyanannyi pénzt kaptak, mint mi, pedig nekik abszolút semmi megerőltetőt nem kellett csinálniuk.
Én például nem járok kondiba, vékonyabb típus vagyok. Ha rendőrnek felvételiznék, elbuknék a felvételin. Egy hozzám hasonló alkatú/erejű lány meg simán átmegy, mert nekik a felvételi jóval könnyebb, mint a fiúknak. De érdekes módon ezzel senki sem foglalkozik, ha a fiúkat diszkriminálják, az kit érdekel, ha a lányokat, az már tragédia.
Van női rendőr ismerősöm, de ő rendesen edz, meg képezi magát, a fiúknak való felvételin is simán átmenne! Ő is panaszkodott, hogy mennyi hasznavehetetlen lány jön rendőrnek, akik semmire sem képesek, és az első bevetésnél elbújnak a férfi rendőrtársuk mögé, és egy könnyebb embert képtelenek felemelni. Az ismerősöm is eltörölné ezt a könnyített kategóriát, mert többet árt, mint használ.
Sajnos ilyen világot élünk.Én is szeretnék felvételizni rendőrnek és már a fizikai felmérőt le is teszteltem magamon a női és a férfit egyaránt és meg tudtam csinálni.Szóval,ha nő jelentkezik rendőrnek akkor az legyen már "tökös",ha éles helyzetre kerülne sor.
A másik,meg nőknek nem azért engedélyezték a rendőrnek/katonának jelentkezést,mert a feministák hisztiztek,hanem mert bizonyos dolgokat a rendőrségen belül a nők végzik el,vagy nekik előnyösebb,például motozás,mivel az erkölcsi szabályzat szerint férfi csak férfit motozhat,vagy kihallgatáskor jól jön egy női kihallgató és ne vegye senki se sértésnek,mert nem arra használja a testület a nőket,hogy kihallgatáskor "elcsábítsák" a személyeket,mert lehet hogy ők könnyebben szóra bírják vagy valami.Meg a rendőrség részben nem az akcióról szól,vagy a fizikai munkáról,mert rengeteg irodai munkát is kell végezni.
Szóval,arra akarok kilyukadni,hogy nem minden nőnek illik a rendőrösködés/katonáskodás,de akinek igen és bírja is azt amit a férfiak,akkor csinálhatja nyugodtan.
Én nőként egyetértek azzal, hogy a nyilvánvaló különbségek miatt, a nők kvázi alkalmatlanok, illetve kevésbé alkalmasak bizonyos munkakörökre. Ilyen a rendőrség is, ha valaki nem tud annyi "felülést" csinálni, mint a másik, nemtől függetlenül annak nincs keresnivalója ott. Ez nem az az eredmény amit anno a feministák elindítottak egyenjogúság címszóval. Régen a feministák vállalták a bebörtönzést sőt követelték, ha olyat csináltak.
A mai rendszer figyelembe veszi a fizikai tulajdonságokat (egészségügyi okokra hivatkozva). Ami negatívan diszkriminálja a nőket (gyengébbnek mutatja be a nőket a férfiaknak, ami valójában igaz is). A kérdező jogosan vélekedik így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!