Egy jó rendőrtiszt milyen személyiségű (pszichológiai felvételire kéne)?
Az a helyzet, hogy rendőrtisztnek szeretnék felvételizni, de félek a teszttől. Az IQ teszttől nem tartok, de a személyiségem nem biztos, hogy stabil. És hát úgy tudom, hogy a rendőr ne legyen se túl szelíd, se túl agresszív.
A következő tulajdonságaim vannak:
1. Az erőszak mindent megold. Aki az ellenkezőjét vallja, az csak gyenge, és ez a kifogása.
2. Akármilyen veszélyes is a bűnöző, csak végső esetben szabad szíven lőni, az életet nem szabad csak úgy elvenni a másiktól.
3. Még ha egy szadista pedofilról is van szó, akkor is előbb vágom le a tökeit, minthogy megöljem.
4. A tüntető tömeg előtt nem sorfalat kell állni, hanem a háztetőkről gumilövedékekkel vagy nagy erősségű slaggal megsorozni őket.
5. Még egy gyilkosnak is van lelke, és lehet, hogy nyomós oka volt az ölésre. Keménynek kell lenni, de ne a harag vezessen, hanem a megbocsátás és az esetleges megértés.
Szerintetek én túl aggresszív vagyok? Esetleg túl szelíd?
Nem érzed az ellentmondásokat????
"...ne a harag vezessen, hanem a megbocsátás és az esetleges megértés."
"Az erőszak mindent megold. Aki az ellenkezőjét vallja, az csak gyenge, és ez a kifogása."
"1. Az erőszak mindent megold. Aki az ellenkezőjét vallja, az csak gyenge, és ez a kifogása. "
Sajnos már az első pontod miatt megbuknál a pszichológiai alkalmassági vizsgálaton.
Ezen a vizsgálaton van egy 500 kérdéses személyiség teszt, amit akármilyen okos is vagy nem tudsz átverni. Ha te őszintén töltöd ki ezt a tesztet akkor kihozza, hogy túl agresszív vagy. Ha meg trükközni próbálsz akkor meg belebuksz, azt fogja kihozni a teszt, hogy hazudtál. Mivel 500 kérdés van és kevés az idő rá, nagyon sok visszatérő, ellenőrző kérdés található benne, pontosan azért, hogy kiszúrja a hazugságot.
Nos ha neked kihozza a teszt azt, hogy hajlamos vagy az agresszivitásra akkor a személyes elbeszélgetésen a pszichológus ráfog erre kérdezni, ha csak az első pontodat elmondod neki, akkor 100% hogy alkalmatlan minősítést fog neked adni.
-Egy rendőr voltam :)
Nagy tévedés, hogy nem lehet átverni a pszichológiai teszteket.
Egy kis gyakorlással és ha tudja az ember mire kell odafigyelni pofonegyszerű átverni a teszteket.
Ugyanígy a poligráfot is simán át lehet verni.
De reagálnék az 5 pontra is.
1. Nos... az első mondat tulajdonképpen igaz is, úgy általában. Valószínűleg Sztálin is valami hasonló gondolat mentén jutott arra a neki tulajdonított mondásra, hogy "nincs ember, nincs probléma". Viszont, ennek fényében szerintem értelmetlen a következő mondat. Hiszen attól, hogy én az ellenkezőjét vallom ("az erőszak semmit nem old meg"), az nem jelenti azt, hogy adott esetben ne alkalmaznék erőszakot, főleg ha rendőr vagyok. A kérdés itt inkább az, hogy mindent csak erőszakkal lehet-e megoldani, illetve, hogy Te, mint rendőr (vagy leendő) rendőr, mindent csak erőszakkal tudsz-e megoldani. Nekem az a véleményem, hogy egyes esetekben (nem akarok becslésekbe belemenni), éppen az erőszakos fellépés okozza egy szituáció elfajulását, amit két megértő szóval is el lehetett volna intézni. A határozott hatósági fellépés nem egyenlő a durva, megértést nélkülöző, érzéketlen fellépéssel. Na de ne kanyarodunk ennyire el. Mindenesetre, a mai társadalmi és jogi keretek között az erőszakos megoldás további problémákat szülhet, és szül is.
2. Nyilván, a rendőrnek nem az a dolga, hogy bárkit is kivégezzen. És soha nem is irányulhat arra a fellépése (nyilván itt a lőfegyverhasználatról van elsősorban szó), hogy más életét elvegye. Az más kérdés, hogy ha már lőfegyvert kell használni, akkor drasztikusan megnő annak az esélye, hogy az elkövető esetleg meghal. Mert ez a "támadó végtagra kell célozni" elv maximum a tankönyvekben hangzik jól...
3. Ezzel azt hiszem egyet értek. A pedofil az mentálisan beteg ember, megölésével puszta bosszúvágynak engednénk teret. Szerintem!
4. Ebbe inkább nem mennék bele. A csapatszolgálat illetve tömegkezelés, szerintem nem egy olyan egyszerű téma, amit egy mondatban el lehetne intézni.
5. Nyilván, nem mindegy, hogy Mari néniről van szó, aki hagyománnyá váló alkoholos mámorában, az n+1. veszekedés alkalmával belevágja a nagykést az őt pofon vágó Józsi bácsiba, vagy egy olyan gyilkosról, aki előre kitervelten, aljas indokból és/vagy különös kegyetlenséggel és/vagy anyagi haszonszerzés végett öl meg valakit. Utóbbi lelke momentán engem annyira nem érdekel, Mari nénié viszont már igen. A megbocsátás meg nem a rendőr dolga, szerintem.
Én azt mondanám, hogy megfelelnél az alkalmasságin, sok mindenben egyetértek. Én magamat, fogalmazzunk akkor így, szelídnek gondolom, alapvetően, de azért álomvilágban sem élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!