1. Szerintem sem egyenő a lelki szegénység a butasággal.
2. Ha viszont úgy éretelmezzük, hogy a kérdést, hogy boldogabbak-e a kicsit butácskább emberek akkor szerintem igen.
Sokkal kevesebb igénye abból kifolyólag, hogy nem olyan okos, és tegyük fel nincs is jogász diplomja hanem "csak" egy szimpa közmunkás.Fiatal vagyok még, de én eddig azt tapasztaltam ha valakinek minnél több diplomája, vagy pénze van annál nagyobbak az elvárásaik is. Szerintem azért van az is, hogy az okosabb nők nehezebben találnak párt. Persze csak részben, mert fontos, hogy kedves,nőies stb is legyen.
2010. jún. 10. 16:08
12/17 anonim válasza:
Azért manapság az intelligenciát elég nagy tévedés a diplomák számával vagy a munkahellyel mérni... De egyébként egyetértek a kérdéssel. De hogy az egyszerű munkás buta lenne, ezt elutasítom. A férjem is "munkás", mert nem volt pénzünk, hogy befejezze az egyetemet. Attól még intelligens, művelt ember.
2010. jún. 10. 16:13
13/17 A kérdező kommentje:
"Szerintem sem egyenő a lelki szegénység a butasággal."
Szerintem sem egyenlő, ha így gondolnám, nem tettem volna idézőjelbe a kérdésben, másrészt magyarázatnak se írtam volna le, hogy mit értek alatta.
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat :)
2010. jún. 10. 16:14
14/17 anonim válasza:
Én nem vagyok okos
de boldogtalan vagyok
2010. jún. 10. 17:49
15/17 anonim válasza:
Boldog, aki nem épített magára bonyolult hamis én-t, és nem távolodott el tényleges valójától, mert jobban él a kapcsolata belül is a "mennyeknek országa" kifejezéssel körülírt, "minden Forrásának, Istennek a környezete" kifejezéssel is körülírható csodával, amiből mi is eredünk (ezért mindennek a Forrása). Vannak, akik így is értelmezik a meglevők mellett.
2010. jún. 11. 00:49
16/17 anonim válasza:
Butább emberek nem feltétlenül boldogabbak, néz körül az országban és rájössz mennyi düh és gyűlölet van az emberekben, mennyire boldogtalanok irigyek ezek érzelmek nem feltétlenül függ össze az intelligenciával. Akinek viszont sivár az érzelem világa, azt már egy jó kaja, kényelmes szék jó idő elégedettséggel tölti el, párkapcsolatra nem is feltétlenül vágyik, mivel nincs érzelmi szükséglete max szexuális, nem empatikus nem érez együtt jól elvan.
2010. jún. 11. 03:37
17/17 anonim válasza:
0:49 vagyok, kiegészíteném egy aprósággal az érthetőség kedvéért: arra gondolunk, hogy az ember hajlamos várat építeni a tulajdonságaiból, tudásából, gyakorlatilag "gazdagítani" akarja a lelkét, az anyagiasság kliséi szerint gyarapítja tudását, személyiségét. És vannak, akik próbálnak rávilágítani: a tudás nagyon jó, de nem az vagy, és a személyiség is izgalmas dolog, de még nélküle is önmagad maradnál. Jézus azt is mondhatja ezzel, hogy egyfajta önazonosság (ego) nélküli, vagy ahhoz közeli mentalitással minden pszichiáter makkegészséges lelkületűnek, kimondottan harmonikus személyiségnek nyilvánítana a XX században majd :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!