Miért hagyják az emberek, hogy irányítsák őket? Mi lett az öntudattal?
Emberemlékezet óta öntudatosan vállaljuk, hogy irányítsanak bennünket. (Kivéve persze az anarchistákat.) És ez így van jól mindaddig, míg felelősségteljesen gondolkodó emberek kezében van az irányítás lehetősége.
Szerintem te inkább azon töröd a fejed, hogyan lehetséges az, hogy ilyen mértékben el lehet butítani az embereket. Agymosás ez a javából. Pillanatnyilag(?) a piac diktál a médiában, a divatban, mindenütt. Azt adják, kínálják, amire a legnagyobb a kereslet. S mivel jelenleg a színvonaltalanság a legkeresettebb árucikk, hát az folyik mindenhonnan. Ha nem vigyázol, s nem válogatod meg, mit engedsz be az agyadba, nagyon könnyen hozzáhülyülhetsz a világhoz.
Helyesbítenélek annyiban, Kedves Kérdező, hogy a médiának van hatalma a társadalmunkban. A divatot is a média csinálja.
Szerencsére én leginkább olyan emberekkel vettem magamat körül, akik jóval tudatosabbak, vagy öntudatosabbak az átlagnál. Persze ki is néz minket magából a "szürke massza". Évekig kellett dolgoznom azért, hogy a tömeg "visszafogadjon". Úgyhogy itt élünk köztük úgy, hogy nem is tudják, és próbálunk annyit megváltoztatni, amennyit csak tudunk! ;)
Hadd találjam ki!
Te természetesen az üdítő kivételnek tartod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!