Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lelöktem véletlen a suliban...

Lelöktem véletlen a suliban az egyik haverom telefonját aki ki akarja velem fizettetni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Történt hogy a padtársam kirakta a pad szélére a telefonját én pedig a kezemmel véletlenül lelöktem és fekete-lila csíkok vannak benne. A telefon típusát nem tudom csak annyit hogy valamilyen iphone. Véletlen volt ezért nem akarom kifizetni , most rendőrségi ügyet akar belőle csinálni... Foglalkozik egyátalán ilyennel a rendőrség? Az a vicc az egészbe hogy szerintem csak nekem akar rosszat mert én már láttam előtte hogy össze vissza ugrál a kép. Mit mondjak az érdekembe még? Ha kell tudok szerezni embereket akik falaznak nekem. Szegén családból származom biztos hogy nem fogom tudni kifizetni. Valami ötlet?

2018. márc. 5. 19:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
43%

Nehogy fizess egy fillért sem! Valószínű hogy már vacak volt a telefon előtte is, csak most téged akar lehúzni. Ne legyél balek, ne hagyd magad!

Legalább megtanulta hogy nem az asztalon kell vele villogni.

2018. márc. 6. 16:27
 22/25 anonim ***** válasza:
43%

Ha már eleve hibás volt ahogy írtad, hogy ugrált a képe, akkor nem lehet téged 100%-ban felelőssé tenni, mivel az már egy eleve hibás készülék volt.

Ez olyan, mintha el lenne repedve a kijelző, mert ő már korábban leejtette és a te lökésed után meg össze törne teljesen. Normál esetben ha ép volna, akkor pedig semmi baja nem lenne attól, hogy te lelökted.

Mindenképp keress olyan osztálytársakat akik tanúsítani tudják, hogy a készülék már hibás volt, hogyha a tulaj ezt nem ismeri el.

Utána jöhet a beszélgetés, hogy te mennyire vagy felelős, vagy egyáltalán az vagy-e.

Az is lehet, hogy csak egy kábel csúszott le. De az tuti, hogy előtte is hibás volt. Egy eleve hibás készülékért meg senki sem vállal felelősséget és garanciát sem.

2018. márc. 6. 16:32
 23/25 anonim ***** válasza:
80%
Nekem iphone-om van es esett le asztal magassagbol sarkára, muanyag tok volt akkor rajta es rendesen kavicsra meg aszfaltra esett, az eg vilagon semmi baja nem lett tole. Ja es ez nem az elso leejtes volt. Volt mikor az agyamra akartam dobni de elneztem a tavolsagot es a falrol pattant le, nem volt semmi baja utana. Sok esellyel mar elotte se volt jo teljesen a telefon. Volt neki rajta tok? Es azota lett valami az ugybol?
2018. máj. 2. 12:38
 24/25 anonim ***** válasza:
87%

Még a biztosításüzemtan is elismeri a káron szerzés tilalmát, azaz a kárenyhítés csak a kár mértékéig méltányos, a káresemény előtti állapot visszaállítását hivatott megvalósítani.

Tehát egy autónál is számít, hogy használt régi, így ahhoz mért értékig térít a biztosító.

Következésképpen ha egy használt, nem üzembiztos telefonban kárt okozol, akkor értékéhez mért kártérítés igénye jogos, nem több. Nem kell venned neki egy 5 éves lepukkant 4s helyett mondjuk egy vadiúj iphone x-et.

Illetve valós, hogy a tulaj is megtett-e mindent a kár megelőzése érdekében. Ha a pad szélére tette, aligha.

Ugyanakkor maga a kár okozásának a felelőssége a tiéd, mert te verted le, mégha akaratlanul is. De mondom, csak az okozott kár mértékéig. Nem tovább.

2018. máj. 10. 03:29
 25/25 anonim válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Itt a válaszadók 99,9 százaléka sajnos ostoba.

Nem kell fizetned semmit se.

Bizonyítsa be Ö először, hogy Te lökted le.

Ezt követően te bizonyítsd be azt, hogy nem Te lökted le.

Szemtanukat lehet összeszedni az osztályból.

A szülriddel nem jell hagyni.

2021. dec. 16. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!