Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minden modellfotós meleg? Ez...

Minden modellfotós meleg? Ez valami alapkövetelmény vagy csak véletlen?

Figyelt kérdés

Már a sokadikat járom meg modellként, és van amelyikről már ott, van amelyikről csak később, de 99%-ban kiderült, hogy meleg.

Aztán most főleg kiakadtam, mert mennénk külföldi fotózásra többen, és közli a fotós, hogy nem kell külön szoba a hotelben nekünk, először csak azzal jött, hogy elférünk ketten egy szobában is, aztán most már ott tart, hogy nem érti, miért nem akarok az ágyában aludni VELE ...

Komolyan az agyam eldobom, engem nem érdekel, felőlem legyen meleg, csak egyszerűen unom már, hogy nem létezik h megússzak csak egyetlen fotózást is célozgatások meg "érdekes" megjegyzések nélkül, most meg tessék, ez meg nem is csak célozgat, hanem jóformán megsértődik, mert nem akarok vele aludni.

És amikor konkrétan rákérdezek, hogy "figyelj, te meleg vagy?", akkor fel van háborodva, és vagy kitérő választ ad, vagy letagadja.

Szóval mi van itt?

Különösen érdekelne más modellsrácok véleménye, tapasztalata.

2016. febr. 8. 10:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem homoszexuális minden modellfotós.

De a szépség- / divatiparban fotózgatás egy heteroszexuális fiút kisebb valószínűséggel érdekel.

2016. febr. 8. 10:22
 2/11 A kérdező kommentje:

de épp ez az h az első mondatodban kezdek erősen kételkedni ... már csak tapasztalat útján is. pedig nem kevéssel volt dolgom.

(na meg tegyük hozzá, hogy ez kifejezetten fiú-férfi modellcég)

2016. febr. 8. 10:41
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Az lesz, ha van rá egy kis hajlama. Foglalkozási ártalom...
2016. febr. 8. 20:50
 4/11 anonim ***** válasza:
17%
Semmi köze a fotográfiához a szexuális orientációnak és az, hogy Te kifogtál egy rakás amatőrt, nem jelenti, hogy mind azok. Munkát ugye nem dugunk meg (még ha mindkét oldalról működik a kémia akkor sem), szóval náluk nem azzal van a baj, hogy melegek hanem azzal, hogy kretén amatőrök.
2016. febr. 8. 21:14
 5/11 A kérdező kommentje:
dehogy amatőrök, mondom profi fotós!!
2016. febr. 8. 21:35
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Aki ilyet csinál az amatőr senkiházi, szexuális orientációtól függetlenül.
2016. febr. 8. 21:38
 7/11 anonim ***** válasza:

egyrészt nem minden modellfotós meleg, de nyilván nagyobb eséllyel akad köztük, mint más területen, mert a szépség/divat ipar, meg általában a kreatív szakmák is jobban vonzzák őket, mint az autószerelés.

másrészt bár a profizmus, meg a szakmai etika ELVBEN megkövetelné, hogy se homo, se hetero, se bi, se egyéb fotós ne kezdjen ki a modellével, azért nagyon sok profi és wannabe profi fotós is büszkélkedik vele, hogy ő mennyi modellét megdöntötte és még ha nem is büszkélkednek vele, akkor is elég sok fotóst motiválhat már a pályaválasztásban is szexuális beállítottságtól függetlenül, hogy lehetősége van számára vonzó emberekkel megismerkednie munka közben, amiből aztán ki tudja, mi lesz.

ráadásul mivel itt az emberek nincsenek úgy összezárva, mint egy irodai munkánál, az sem feltétlenül okoz gondot, hogy utána együtt kellenek még lenni és ez kellemetlen érzés.

de állítólag az összezártság és tartós együtt dolgozás ténye a színházak világában sem jelent akadályt a szereposztó dívány alkalmazásának, miért lenen ez máshogy fotós/modell vonalon? addig örülj, amíg csak kedvesen próbálkoznak és nem teszik ettől függővé, hogy megkapsz-e egy munkát, vagy sem. és nyilván az sem vígasztal, hogy van ahol a pincérlányokat is ugyanígy válogatják...

és még véletlenül se azt olvasd ki a soraimból, hogy szerintem ez így rendben van, mert egyszerűen undorítónak tartom akkor is, ha heterók csinálják, de sajnos ettől még sok helyen így működnek a dolgok. és ha te akár a melegségüket, akár a nem profi hozzáállásukat felhozod, vagy csak finoman hárítasz, az akár a karrier lehetőségeidbe is kerülhet, főleg, ha nem elég ügyesen/udvariasan csinálod...

,-((

2016. febr. 9. 12:02
 8/11 A kérdező kommentje:

bizony, örülök h vki azért a magyar valóságban él ... már kezdtem azt hinni h én érzek mindent rosszul (éveken át).

nézd, nekem volt is konkrétan ilyen modell-haverom, aki pontosan az általad írt módon vágta el magát, azaz nemet mondott a fotósnak vagy a producernek, erre már nem emlékszek, aki egészen nyíltan közölte vele h bizony ez a tovább jutás feltétele. pedig egy nagyon "menő" srác volt, tényleg szép alkattal, szép arccal stb, egész szép jövő is állhatott volna előtte, de sajnos ez a "kis apróság" egy sec alatt keresztbe vágta mindenét. és bizony, profi közegben történt mindez, nem holmi amatőr fotós próbálkozásai közben ... mondhatni a legmagasabb körökig jutott, ahol is bele futott egy ilyen akadályba.

Amit írtál a pályaorientációról, az tetszik, és pszcihológiailag tök logikus is, nincs ebben semmi csoda. csak szal próbálja meg már visszafogni magát az illető ... én nagyon megértő vagyok, és emberből van, biztos nehéz neki, ha előtte áll élete álma ruhátlanul, de szóval ez mégiscsak durva így :(

Arra lennék kíváncsi h vajon ez a nagy Nyugaton is így működik, vagy ez ismét amolyan speckó magyar aranyosság?

2016. febr. 9. 13:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

bármennyire szeretjük is azt hinni, de nyugaton sincs kolbászból a kerítés. sok minden jobb valamivel, de szerintem hatalmas tévedés, hogy itt minden szar, máshol meg minden csoda. itt sem csak így működnek dolgok, és máshol sem csak máshogy.

szerintem mindenhol, ahol emberek vannak, ott minden az adott embereken múlik. ha itthon ilyenekbe futsz, valószínűleg itthon is meg lehet őket kerülni. persze meg tudják nehezíteni az életed, utánad tudnak nyúlni, de ha tényleg jó vagy, akkor szerintem azért vannak lehetőségek. persze a divat szakma elég szűk kör és nálunk nem is olyan nagy piac, így itt könnyebben elvágnak, ha akarnak, mint külföldön. és akinek hatalma van, az hajlamos is lehet éreztetni és visszaélni vele - főleg, ha olyan közegben van, ahol ezt hagyják is neki büntetlenül.

"nyugaton" talán az általános társadalmi, társasági és szakmai kultúra is magasabb valamivel, az emberek talán jobban adnak a látszatra és kevésbé élnek vissza a hatalmukkal, talán az ilyesmik ezek elhárítására jobban kialakultak az önvédelmi és szakmai érdekvédelmi lehetőségek is. talán perelni is könnyebb lehet egy ilyen helyzetben és a botránytól is jobbant artanak ezek az emberek, meg talán kevésbé érzik, hogy rászorulnak ilyesmire akkora nagyvárosokban, amiben annyian élnek, mint egész Magyarországon. szóval sok féle okból lehet más máshol, de ettől még ugyanúgy belefuthatsz akárhol is ugyanilyen dolgokba.

sajnos ez a fajta függés és kiszolgáltatottság is bele van kódolva a divatszakma jellegébe, mert a modellek az iparág jellegéből adódóan tucatárúként cserélődnek, a döntéshozók kényük-kedvük szerint válogathatnak köztük. ha (mindegy hogyan) hatni tudsz rájuk, akkor jobb helyzetbe kerülhetsz, ha nem, akkor meg rosszabb helyzetbe. ebben a rendszerben tényleg csak az érintettek személyiségén és pillanatnyi hangulatán múlik, hogy mi történik köztük és kinek mi mennyire fontos éppen...

ráadásul akár tetszik ez a megfogalmazás, akár nem, modellként a testedből élsz. áruba bocsátod, hogy nézegessék, fotózzák, ruhákat akasszanak rá, innen már csak egy nagyon vékony határ választ el attól, hogy egyéb módon is használni akarják. és ebben a szakmában nagyon sokan nem is gondolkodnak olyan sokat rajta, hogy többet bevállaljanak a jobb érvényesülésért. ha te olyanok közt mozogsz, akik ezt bevállalják, akkor rólad is joggal feltételezik, hogy hajlandó lehetsz, vagy majd olyanná válsz. ha pedig nem, akkor joggal gondolják úgy, hogy nincs ott helyed, hiszen másokkal nincs ilyen gondjuk, mint veled...

2016. febr. 10. 11:03
 10/11 A kérdező kommentje:

hát sok igazság van ebben, de nem, nem, nem vagyok z a naiv típus, aki azt hiszi, nyugaton kolbászból van a kerítés, voltam épp eleget több helyen, és csak tanúsítani tudom, bizony nagyrészt ott is kegyetlen az élet.

viszont! valahol itt a lényeg sztem, amit írtál:

"nyugaton" talán az általános társadalmi, társasági és szakmai kultúra is magasabb valamivel" --- és nem is csak valamivel, hanem lényegesen sztem.

2016. febr. 10. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!