Lelöktem véletlen a suliban az egyik haverom telefonját aki ki akarja velem fizettetni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Történt hogy a padtársam kirakta a pad szélére a telefonját én pedig a kezemmel véletlenül lelöktem és fekete-lila csíkok vannak benne. A telefon típusát nem tudom csak annyit hogy valamilyen iphone. Véletlen volt ezért nem akarom kifizetni , most rendőrségi ügyet akar belőle csinálni... Foglalkozik egyátalán ilyennel a rendőrség? Az a vicc az egészbe hogy szerintem csak nekem akar rosszat mert én már láttam előtte hogy össze vissza ugrál a kép. Mit mondjak az érdekembe még? Ha kell tudok szerezni embereket akik falaznak nekem. Szegén családból származom biztos hogy nem fogom tudni kifizetni. Valami ötlet?2018. márc. 5. 19:50
11/25 A kérdező kommentje:
Nézd a legjobb barátommal akkor se tennék ilyet mert hidd el nem érdekelne mert csak egy tárgy.. Ők meg amugyis jól állnak.
2018. márc. 5. 20:25
12/25 anonim válasza:
A saját felelősségre azt jelenti, hogy ha ellopják, az iskola nem felel érte. Itt ismert a károkozó, aki kártérítéssel tartozik. Ha tényleg rendőrségi ügy lesz belőle, érdemes beszélni egy ügyvéddel.
13/25 anonim válasza:
Mi is jól állunk, de azért a más figyelmetlenségéért nehogy már még én fizessek. Egy iphone, még a régebbi típus is legalább 80 ezerbe kerül újonnan.
14/25 A kérdező kommentje:
Van valami esélyem hogy ne vesztesként kerüljek ki?
2018. márc. 5. 20:36
16/25 anonim válasza:
Gondolom, nem vagy még pénzkereső, mivel iskolát említesz. Ha fizetni kell, az valószínűleg a szüleid zsebéből menne. Először a szülőkkel beszélnék.Majd ők a kárvallott szüleivel lemeccselik.
17/25 A kérdező kommentje:
Apámat most rúgták ki a munkahelyéről jelenleg munkanélküli, anyukám nem tud dolgozni, nekem meg ugye nincs keresetem..
2018. márc. 5. 20:43
18/25 anonim válasza:
Ez a padtársad szüleitől függ. Ha tényleg jól állnánk anyagilag, és odaállnál elénk bocsánatot kérni, akkor én nem csinálnék nagy ügyet belőle. Esetleg azt mondanám hogy oké, akkor x ideig szombat délelőttönként gyere át, segíts a kerti munkában, vagy bármiben amiben esetleg kell, ezzel "ledolgozva" az árát. De ehhez az kéne hogy vállald a felelősséget, ne másra mutogass. Viszont az ő szüleit nem ismerjük.
19/25 anonim válasza:
Mindegy, mert fizetni akkor is kell.
Mondom: első megbeszélés hármasban a tanárral. Szerintem felezzetek.
Vagy négyesben a 2 szülővel.
Ne próbáld meg elsunyulni, mert abból csak rosszul jöhetsz ki.
20/25 anonim válasza:
Pici OFF
Úgy imádom azokat az idióta gyökereket kik az asztal szélére rakják az okostelefonjukat. Mikor rájuk szólok hogy rakják beljebb ők vannak felháborodva hogy hát miért. És akkor ők csodálkoznak ha nem akarjuk kifizetni mikor Ő az a bal.fa.sz aki nem bírja értelmes helyre tenni! MI LENNE HA KÖZÚTRA TENNÉM KI MAJD AZT A KOCSIST AKI ÁTMEGY RAJTA KÖVETELNÉM TŐLE A KÁRT. HISZ Ő CSINÁLT KÁRT
Várom a válaszokat, az említett példa 100%-ban stimmel a valós szituációval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!