A magyarok frusztráltak hogy erdély nagy Romániához tartozik?
Én a magam 25 évével egyáltalán nem foglalkozok vele, mert még meg sem születtem amikor a szétcsatolás történt, ergo semmit nem érzek belőle. Az ország így is szar, lehet a nagyobb terület miatt még szarabb lenne(több ember, esetlegesen több munkanélküli)
Ezzel már csak azok foglalkoznak akik nem képesek befejezni a trianonozást.
Nem érdekel, hova tartozik. Csak ne csesztessék az ottani magyarokat.
Az utóbbi években többször is jártam Erdélyben, és sajnos manapság sem felhőtlen a helyzetük. Amit nem értek, nem tudom, mitől félnek a románok. Nyilván ők is tudják, hogy soha nem fogják elcsatolni tőlük.
Nem hinném, én nem tapasztalok ilyet. Biztos van 10.000.000-ból 1-2 elborult elméjű, de alapvetően szerintem ez nincs benne a mindennapokban.
Inkább azt mondanám, az egész trianoni "béke" diktátumról gondolják, hogy vérlázítóan igazságtalannak tartják.
Mert békeszerződés a neve, és ahhoz képest igazságtalan.
De ennek csak a neve békeszerződés, valójában egy központi hatalmat kellett szétzúzni Európa közepén, tehát ez egy háborús büntetés, kb mint mikor sóval beszántották Karthágót.
Ehhez képest nem igazságtalan, egyszerűen be kell látni, hogy ez a "szerződés" még bőven a háború része.
Volt már ilyen más országokkal is, ha nem is területben csonkították meg, hanem katonai, politikai, pénzügyi hatalmában.
A feltétel nélküli kapitulációnak súlyos következményei szoktak lenni.
De így kifejezetten, hogy Erdély, meg frusztráció... hát ez nem igazán él.
Inkább egy nosztalgikus érzés, meg persze az erdélyi magyarság hovatartozását, és sorsát is nyomon követi az ember, de ez is olyan , hogy végül is Magyarország történelmének legnagyobb részében Erdély mindig is -többé kevésbé- önálló fejedelemség volt.
Ja, és csak a pontosítás kedvéért!
Nincs olyan, hogy "nagy" románia!
románia van. Így egyszerűen. Lehet más jelzőkkel illetni, de a nagyság szubjektív!
Pláne, ha árulás, és tolvajlás okán lett nagyobb területileg.
Ezzel párhuzamosan, morálisan viszont teljesen megsemmisült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!