Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a feministák erőszakososn írnak át operákat is drámákat?

Figyelt kérdés
Meghamisították a Carmen c. operát! mandiner.hu/cikk/20180104_mate_t_gyula_carmen_megette_figarot

#gender #hanyatló nyugat #gender mainstreaming #kulturális háború #kultúraellenesség
2018. jan. 26. 15:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
21%
A feminizmus oylan nmozgalom, mely a férfiak és a gyermekek meggyilkolására vagy ellenenkező neművé operálására irányul.
2018. jan. 27. 15:19
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
#10: ez sajna a mai feminizmusra nem igaz, ez már teljesen másról szól
2018. jan. 27. 17:05
 13/14 anonim válasza:
52%
Ez azért durva. Itt olyan viták vannak arról, hogy melyik nemnek van több joga az ,,élethez", amik engem személy szerint felháborít. Én azt mondom, hogy aki a középkorban ragadt, és még mindig azt hiszi, hogy a férfiaknak mindenhez több joga van, annak azt ajánlom, haladjon a korral. Azonban az is durva amit ezek a feministák tettek. Én ugyanis utálom, ha egy színházi művet átírnak. Számomra ez olyan, mintha nem ismernék el azoknak a csodás zenészeknek a munkáját. És egyébként is, azért még a feministák se essenek a ló túl oldalára. Az olyan, mintha ugyanazt csinálnák mint annó a férfiak. Elnyomják a másik nemet.Szerintem mindenkinek mindenhez egyformán van joga. Egyébként nő vagyok, magam is feminista, de azért a normáliskeretek között. Túlzásokba tényleg nem kéne esni.
2018. febr. 14. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:
97%

Az ominózus rendezés a firenzei operaházban került színpadra. Tudni kell, hogy Olaszországban még mindig kiemelkedően magas a férfiak által nők ellen elkövetett gyilkosság. Ez egy előadás, melyre az vált jegyet, aki akar. Senki sincs akadályozva abban, hogy a szerte a világon játszott hagyományos Carmen előadások bármelyikét részesítse előnyben. Hogy a szóban forgó előadásnak mennyire sikerült megőriznie, netán felülmúlnia Bizet remekművének színvonalát, azt akkor lehetne megállapítani, ha megnéznénk :)

Egyébként klasszikus színpadi műveket, így operákat is előszeretettel írnak át, ez nem egy különleges eset. Pl. hazánkban, a Carmennél maradva Szikora János 1993-ban bemutatott Erkel színházi rendezésében Carmen meggyilkolása után Don José magával is végzett. A debreceni Csokonai Színház 2011-es produkciójában, Nadine Duffaut rendezésében pedig az egyik nő ölte meg a másikat: Micaela végzett Carmennel.

2018. febr. 14. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!