Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Léteznek még ninják?

Léteznek még ninják?

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 12:22
 1/10 anonim ***** válasza:

persze.

most volt egy hír, asszem Ausztráliából(?), hogy egy ninja iskola előtt akartak kirabolni valakit. megszívták.

2010. jún. 4. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Egy ninja

2010. jún. 4. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Takamatsu Toshitsugu volt az utolsó harcos nindzsa, aki 1972-ben meghalt (a nindzsák is halandóak). Bővebben itt:

[link]

2010. jún. 4. 15:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

De engem igazából az érdekelne, hogy lehet e tanulni ilyesmit. Az első válaszoló azt írta, hogy egy ninja iskola előtt történt egy rablás...és ott vajon mit tanítanak?

2010. jún. 4. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, pl Kecskeméten is van ninjutsu. Asszem így írják a harcművészetet, amit alkalmaztak.
2010. jún. 4. 19:27
 6/10 A kérdező kommentje:
És nem tudsz róla valamit?..Mármint, hogy milyen, fegyverhasználat van e, jobb e mint pl. a karate...?:)
2010. jún. 4. 19:52
 7/10 Cross84 válasza:

Jesszus....

Ninják még ma is léteznek... Japánban nyomják a Naruto legújabb részét. :DDD Azt, h milyen fegyvereket használnak, lesd ki a google-ból, vagy wikipédia etc.

Tanulni nijutsut sok helyen és városban lehet...erre is ott a net.

2010. dec. 30. 01:26
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi és imádom a narutot ^^bár mostanában már nemm nézem de emlékszem, hogy valamikor nagyon szerettem:)köszi a segítséget!:D
2011. jan. 5. 17:18
 9/10 anonim válasza:

én nem tudom remélem igen azonban azt kérdezted mit tanulnak

az iskolákban 18 készség volt:

Seishinteki kjójó - spirituális finomítás

Taidzsucu - fegyvertelen harc

Kendzsucu - kard technikák

Bódzsucu - bot technikák

Sódzsucu - lándzsa technikák

Naginatadzsucu - Naginata technikák

Kusarigamadzsucu - kusarigama technikák

Shurikendzsucu - dobálható fegyverek technikái

Kajakudzsucu - pirotechnika, tűzszerészet

Hensódzsucu - álruhában való megszemélyesítés

Shinobi-IRI - lopakodás és belépés módszerek

Badzsucu - lovaglás

Szui-ren - víz képzés

Bórjaku - taktika

Csoho - kémkedés

Intondzsucu - menekülés és elhallgatás

Tenmon - meteorológia

Csi-mon - földrajz

(szerintem most csak harcművészetet tanulnak alap tantárgyak mellé)

a nindzsák megjelenése teljesen hétköznapi ezért nem tudunk semmit arról, hogy léteznek e még (azaz hogy ténylegesen ölnek vagy kémkednek-e) rejtőzködnek nem véletlenül hisz több ezer embert tettek el láb alól

- olvastam egy legendát amiben 3 napig ült a pottyantós aljában egy nindzsa és amikor a likvidálandó személy kiment nagydolgozni egy nagyon vékony és hosszú pengével átszúrta ezzel olyan károkat okozva a testében hogy már többet nem kellett neki slozira menni

2014. júl. 16. 00:02
 10/10 anonim válasza:

Léteznek mármint Japánban vannak régi nindzsa(ez a modern nevük eredetileg sinobi-nak nevezték a férfi és konuici-nek a női nindzsákat) ahol tanítják az összes nindzsa készséget de akik itt tanulnak elméletben ezt nem alkalmazzák(vagyis nem űzik csak megtanulják és nem ölnek) külföldön inkább csak a

Nindzsucut(a Taidzsucu - fegyvertelen harc

Kendzsucu - kard technikák

Bódzsucu - bot technikák

Sódzsucu - lándzsa technikák modern egyvelege) tanítják de mivel ők is nindzsáknak tekinthető léteznek de egyébként nem tudni hogy valóban vannak e aktív nindzsákat terjednek róluk városi legendák de ezt hivatalosan nem erősítették meg

Sőt legendák szerint a japán birodalom(ismertebb nevén a Japán Birodalom vagy Japán Császárság 1867. november 9-e és 1945. szeptember 2-a között fennállt államalakulatok Japánban) alkalmazta őket de erre nincs bizonyíték sokak szerint maga a birodalom terjesztette el ezt a szóbeszédet az élen ség megfélemlítése céljából

2022. júl. 18. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!