Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amerikába elköltözni?

Amerikába elköltözni?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok unom az életem .Próbáltam bele már többször valami pozitivat és izgalmat csempészni ,hobbikat amiket szeretem is de még nagyobb dolgokra vágyok.arra gondoltam felmondik a munkahelyemen a házam kiadom albérletbe és kimegyek Amerikába azt hogy mit fogok ott csinálni nem tudom keresek valami munkát .ha nem sikerűl még mindig visszajöhetek.
2018. jan. 2. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Jó ötletnek tartom. Sok olyat ismertem akik ezt csinálták, nem csak Amerikában de Ausztráliában is. Az egyik Floridában kint is maradt, ma már állampolgár. Egy másik meg Ausztráliában lett kalandor. Vett egy használt kombi kocsit és abban is aludt. Megkerülte vele a kontinenst, közben feketén narancsot szüretelt. Munka közben rádöbbent hogy ez a munka odakinn jobb mint a magyar földrajztanári állása volt amit ugyebár felmondott. Mivel néhány nap alatt megkereste egy havi diplomás magyar bérét, közben meg még egészségesen is táplálkozott.
2018. jan. 2. 19:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Menjél
2018. jan. 2. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:
53%

Jó terv, de az USA-be ezt nehéz megoldani. Ugye dolgozni legálisan csak munkaszerződéssel, amit nehezen kapsz meg nem amcsiként.

Ha illegálisan maradnál ki, akkor meg évekig a 'poklot' járod, ahogy sokan leírták. Persze a végén talán kaphatsz zöld kártyát, mint 'megbocsájtás', de addig nagyon nagyon nehéz az élet. Meg ugye Trumpledlit ha újra választják, nem fog olyat csinálni, mint Obama, hogy sok ezer illegálisnak adott letelepedésit.

Én a helyedben azt csinálnám, hogy jelentkeznék zöldkártya lottóra. Ha kihúznak, 2 év múlva mehetsz. Addig meg össze szeded rá a zsét.

Esetleg másik lehetőség kicsit 'extrémebb': menj el Kanadába táborba dolgozni. NYQUEST-en keresztül sima ügy, akár 8-10 hónapot is kint tudsz lenni egyszerre. Kapsz zsét (tábora válogatja mennyit; én anno minimálbért megkaptam, szóval sokat), tetőt a fejed fölé, és kaját. Lehetsz mondjuk konyhai, vagy karbantartó, esetleg vizimentő, stb.

Persze ez csak határozott idejű szerződés, azaz haza kell jönnöd év végén, de köv februárban kb már mehetsz is vissza, ha a tábor engedi. Plusz, ismerek 2 olyat, akinek sikerült a kint léte alatt megismernie egy helyit, s a 2. szezonjának a végén beházasodtak. Azóta is kint vannak, mivel így kaptak tartózkodásit (csak kanadai házassági izé macerásabb, mint amcsi; bizonyítani kell, mióta ismered, stb stb)

2018. jan. 2. 20:03
 4/5 anonim ***** válasza:
68%
Nincs se vízumod, se zöld kártyád, se munkaszerződésed. Szerintem gondold át!
2018. jan. 2. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Amerika egy ideje kifejezetten utálja az ilyen embereket. Egy ismerősömnek 20 évbe került megszerezni a zöld kártyát.

Trump ezt nehezítette még jobban meg most. Most olyan 60 évre tippelek, mire sikerülni fog.

Szerintem keress egy barátságosabb országot.

2018. jan. 2. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!