Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire gáz, hogy...

Tényleg ennyire gáz, hogy kedvelem a romákat és a roma kultúrát?

Figyelt kérdés
Eddig nem mertem felvállalni, de most egyaránt kérdezném mindkét felet, úgyhogy bátran roma és nem roma válasz is jöhet. Az egész a roma gasztronómiával kezdődött, szeretek főzni, és táncolni is, és része volt az egésznek, hogy bizony erről is tanuljak, és tökre tetszett a roma tánc is, amivel próbálkoztam, csak hát nem olyan fürge a lábam hozzá, de attól még jó az. Kérlek benneteket, a káromkodást és hasonlókat kerüljük már, tartsuk be a netikettet, ne bántsuk egymást :)
2017. dec. 21. 00:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%

Roma gasztronómia???? Mármint a dögkút?

Nem gáz, hogy kedveled a cigányokat ez mindenkinek izlés dolga. De akkor ne ilyen hülyeséggel indokold, hogy cigány gasztronómia, ami nem létezik. Jó, hogy nem a cigány nobel dijasok miat szereted őket.

2017. dec. 21. 00:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Drága első válaszoló... igen, van roma konyha, és nem, nem csak döghúst esznek, én tényleg nem értem, honnét jönnek ezek a buta tévképzetek :/
2017. dec. 21. 00:11
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Alapvetően nem csak a roma, hanem ha szétnézel, minden népcsoport kultúrájának megvan a saját szépsége, amit az ember vagy tud értékelni, vagy nem, vagy meglátja, vagy nem. A jelenlegi társadalomban ha a sajátodén kívül bármilyen más kultúrát szépnek látsz, kirekesztetté válsz.
2017. dec. 21. 00:14
 4/11 anonim ***** válasza:
37%
A mondatot, melyben a cigány, és a kultúra szavak együtt szerepelnek, úgy hívjuk: oximoron.
2017. dec. 21. 00:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg az a legjobb, ha titokban tartom, amennyire lehet. Nekem eddig pozitív tapasztaltaim vannak, gimi első évében is voltak roma barátaim, mindig megvédtek, hogy ne kössenek belém az utcán, ha mentem hazafelé, valamiért én is szimpatikus voltam nekik, velem sokkal inkább a sajátjaim, a magyarok szoktak kötekedni :/ Régen is így volt, és nem ,még semmim sem tűnt el soha, ha romával beszélgettem. :)
2017. dec. 21. 00:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Kerdezo: a velemenyedet jobb ha titokban tartod, mert a magyarok csak gyulolkodni tudnak.

Valaki kerdezte-irta, hogy dogoket esznek. En csak szeliden somolyogva az orrom alatt azt mondanam, hogy tegye fel a kezet az, aki elo diszno es elo csirke combjaba harap bele.

En doglott csirke es doglott diszno combjat eszem, megsutve.

2017. dec. 21. 04:20
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
Ha nem tudod mi a különbség a döghús és feldolgozott és elkészített hús között akkor menj vissza a kisegítőbe.
2017. dec. 21. 08:49
 8/11 Mansour ***** válasza:
Én rasszista vagyok, de nekem semmi bajom ezzel. Ízlés dolga. Én pl. kedvelem az arab kultúrát, de a cigány népzene és tánc is tetszik.
2017. dec. 21. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem az, de a legtöbb embernek el kell magyarázni, pontosan mit értesz alatta. Aki tényleg csak a borsodiakat meg a Bp-s balhés cigányokat ismeri, annak tényleg oximoron a cigány kultúra mint olyan (mert abból azt látni gasztronómia és tánc terén, hogy eszik a MekDöncit meg a dizsiben csörögnek, mint a celofán). De vannak még helyek, ahol tartják, népviseletben is járnak, megvan a saját gasztronómiájuk, saját táncaik.
2017. dec. 21. 09:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem gáz, de én személy szerint tartózkodom a cigányoktól és azoktól is akik védik őket, egy jó tapasztalatom sem volt még velük kapcsolatban és a nagy kultúrájukból csak a pillangókés és a torokban lévő zavaró ordításra alkalmas részek használatát látom minden este 8 után. :)
2017. dec. 21. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!