Miért szidja majdnem minden ember az USA-t? Nem jobb ott anyagilag, emberileg?
23:42: ja, hogy az apád nem olyan? Milyen meglepő...
Itt már bukik is az általánosításod. Ne egy nemzetettel szemben vádaskodj, csak mert vonzod a szemetet. (bár inkább Te ilyen kis emósnak tűnsz a vilgáfájdalamddal) De ha az értelmi szinted csak az általánosításhoz ad elég kapacitást, akkor maradj meg ennél. Aki így gondolkodik, az nem másokról mutat negatív képet, hanem saját magáról. És ne aggódj, nem fogok "üzeletelni", mert nem tudom, hogy mi az.
Ohh milyen okos vagy hogy észrevetted, elírtam egy szót. :) Mert te tökéletes vagy, mint egy igazi hazafi?! Sajnos ezt tapasztaltam, ez a véleményem. Miért ne mondhatnám el? Mert te is tipikus magyar vagy és nem vagy képes elfogadni ha másnak nem egyezik a véleménye veled?
Amúgy apám is egy negatív ember de annyira nem rossz mint a legtöbb magyar. És nem azért mert ő az apám, hanem azért mert a családja egyik fele teljesen más mentalitású ország(ok)ban laki, így azért nehezebb átélni a magyar jellemet. :) Az ismerőseinek fele nem magyar az anyám miatt. Ilyen egyszerű a dolog, ebben semmi istenítés nincs hogy az én apám kivétel. Csoda hogy az okos magyar fejeddel ez nem jutott eszedbe! :)
Nincs nekem semmiféle világfájdalmam, csak szánom a magyarokat hogy ilyenek, hogy mindenkit csak gyűlölni tudnak...
"Miért szidja majdnem minden ember az USA-t?"
Az agresszív és képmutató külpolitikája miatt.
"Nem jobb ott anyagilag, emberileg?"
Anyagilag jobb, mint mondjuk Magyarországon, de nem olyan jó, mint mondjuk Norvégiában vagy Dániában vagy Franciaországban. Nehogy azt hidd, hogy az amerikaiak olyan nagyon gazdagok. A felső 10-20% rendkívül gazdag, de a lakosság nagy része nem éri el a nyugat-európai szintet sem, kb. cseh vagy szlovén életszínvonalon élnek.
Emberileg: az meg mi? Ízlés dolga, akinek tetszik az amerikai életmód, annak nyilván jobb, akinek nem, annak nem jobb. Én pl. utálom az amcsi életmódot és fejletlennek találom több szempontból is az amerikai kultúrát, úgyhogy sohase költöznék oda. Miközben nem tagadom, hogy vannak területek, ahol jobbak, mint Európa, de összességében Európa szerintem jobb hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!