Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elgondolkozott már valaki...

Elgondolkozott már valaki azon, hogy milyen sokan élősködnek a nyakunkon?

Figyelt kérdés
Köztisztviselő vagyok-nem fontos hol-és a kezem között nap mint nap több száz levél fordul meg, ahol belelátok az emberek mindennapjaiba. Sokszor felháborodom, mikor életük problámájáról keseregnek, hogy milyen szegények, ki a beteg, ki nem dolgozik ezért, azért, és az ember pontosan tudja, hogy vagy hazudnak, vagy teljesen hülyék, és kapják majd a segélyeket, az adónk erre megy el. De mindjárt példa sajnos egy ismerős, aki nem volt nagykorú, mikor szült a szintén nem nagykorú párjától, egyik sem tanul, nincs szakmájuk, nincs végzettségük, és az anya kijelenti, hogy őt csak részmunkaidős állás érdekli mert a gyerek után járó pénzt nem akarja elveszteni, az apa közli, hogy ő nem fog akármilyen állást elvállani. Tőlünk kérnek kölcsön minden hónapban. Én meg közel a harminchoz azon töprengek, hogy van érettségim, van okj-s képesítésem, felsőoktatásban tanulok, a nettó bérem nem éri el a 60 ezret, előre rettegek, hogy mi lesz, ha pár év múlva szülnék, mert a fizetésem szar, és a jó munkahelyek nem teremnek minden fán. És akkor ez a két ingyenélő, felelőtlen meg majd állandóan segélyt kap, úgy hogy soha semmit nem tettek, csak a sült galambot várják, és még hány van ilyen! De a gyerekek után járó pénzeket is szabályoznám, mert aki már egyébként is nyomorog, az ne szüljön még 2 tucat gyereket, akit szintén a más pénzén neveli, már ha neveli...De elég, ha a saját kollégáimra gondolok, akik iskola után dolgozni kezdtek, már 40 éve is akár és soha nem lopták a napot, nem dőzsölnek, de más nyakán sem élősködnek....
2010. jún. 2. 21:48
1 2
 1/17 anonim válasza:
80%

igen elgondolkodtam és nekem is a tököm kivan...

mi is nehéz anyagi körülmények között élünk, de még soha nem mentünk segélyért. A közelben (szomszédutcában) van egy cigánytelep(állami lakások romáknak kiutalva és szépen leélik) így testközelből látom mi zajlik. Egy nálam egy évvel fiatalabb lány (17 éves) lett terhes a legutóbb. Előtte egy 26 éves illető szült 2 gyerek után ikreket, bele a putriba. Természetesen egyikőjük sem szeret dolgozni. egyszerűen nem bírom megérteni hogy képesek gyermeket vállalni úgy hogy nem tudják: Igen képes leszek előteremteni a szükséges dolgokat a gyermekem számára. Illetve ha belegondolunk elő tudják teremteni, az adózók, a dolgozók pénzéből. Ezt kellene szabályozni.

2010. jún. 2. 22:02
 2/17 anonim ***** válasza:
17%

Most a jobbiknak kampányolsz?

Ha már ilyen helyen dolgozol akkor biztos látál már nehéz sorsokat. Van egy barátom aki 24 éves és otthon van ápolási segélyen mert az anyukája agyvérzést kapot. Otthonra nincs pénze nem is lenne hozzá szíve, ápolónőre nincs pénze, tőle is sajnálod az össz-vissz 40000ft-os segélyt.

3/17 anonim ***** válasza:
100%

ez van

sok mindent kellene szabályozni, de ebben az országban nem megy

4/17 anonim ***** válasza:
61%

egy jóbarátom is köztisztviselő, a komolyabb fajtából tehát sok mindenbe beleát és mesél. hidd el tudom mit érzel meg gondolsz. és ez csak a jéghegy csúcsa az egésznek.

viszont rossz helyen kopogtatsz, az emberek nem hiszik el ezeket a sztorikat többségében, illetve téged fognak utálni, mert a szemükben te egy "mszp-s jól élő kommunista" vagy. (ha nem vagy mszp-s akkor is, mert szerintük a közszférában mindenki az)

2010. jún. 2. 22:04
 5/17 anonim ***** válasza:
miért van olyan érzésem, hogy ez a kettő személy roma származású?
2010. jún. 2. 22:12
 6/17 anonim ***** válasza:
73%

"Most a jobbiknak kampányolsz? "

Te miért vagy ilyen sötét te idióta Jobbikfóbiás?

A kérdezőnek tök igaza van! Képzeld el ebben az országban baromi sok embernek van gondja, pl. nekem is. Én is ápoltam a rákos anyukámat, mellette dolgoztam, most is dolgozom, van egy gyerekem és mellette még főiskolára is járok, hogy boldoguljunk. Más is megteheti nyugodtan. Ha nem lenne ennyi élősködő, talán én is tudtam volna még egy gyereket vállalni, csak a sajátom helyett másokét kell eltartanom. Nekem van egy kolléganőm, akinek a gyereke rákos és mégis dolgoznia kell, sőt 1 hónapja halt meg egy másik kolleganőnk rákban, aki végig dolgozott a betegsége alatt. Gondolkodj el egy kicsit, nagyon sokan dolgoznak még betegen is, mások meg fiatalon, egészségesen tartják a markukat.

2010. jún. 2. 22:27
 7/17 anonim ***** válasza:
34%

"miért van olyan érzésem, hogy ez a kettő személy roma származású?"

Ezt honnan vetted, miből gondolod? :DDDD

2010. jún. 2. 22:42
 8/17 anonim ***** válasza:

mert egyértelmű...:/

De segélyből mennyire is lehet nagylábon élni?

2010. jún. 2. 22:55
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha nincs segély, meg munka sem, de van hátrányos helyzet, képesítés nélküliség, akkor inkább téged becsületesen dolgozót lopjon meg?
2010. jún. 2. 23:00
 10/17 anonim ***** válasza:
73%
Azért ne álljunk meg a segélynél. Ezeknek az embereknek minden költségét mi fizetjük. A segély neki az a pénz, amit magára költhet. A rezsit, az orvosi ellátást, a lakást amit kapnak ha esetleg tanulnak akkor annak a költségét, utazási ktg (gondolom sejted, hogy nem vesz bérletet), a temetésüket mind az adófizetők állják. Remélem nem gondolja senki, hogy a segélyből mindez finanszírozható.
2010. jún. 2. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!