Német nyelvvizsga deklináció nélkül?
Gondolkodom,hogy csinálnék német nyelvvizsgát felső fokot. 6éve németországban élek és elég jól megtanultam,szeretnék mesterfokra menni egyetemre és emiatt a felsőfokú angolom mellé csinálnám meg a németet.
Folyékonyan beszélek,a szórendem és fogalmazásom jó,minimális hibákkal. Ahol állandóan vétek az a der,die,das,den,dem,des szóval a deklináció. Vajon anélkül is lehet teljesíteni a felsőfokot vagy inkább csináljak közepet,hogy biztosra menjek? Köszönöm a hozzáértő válaszokat.
Enélkül meg alapfokot sem tudsz megcsinálni, ez annyira alapvetö dolog a németben.
Ha ezt nem tudod, akkor még véletlenül sem tudsz jól németül.
Az utolsó két mondatod kb. így nézne ki, ha valaki ilyen szinten nem tudná a magyar nyelvet, mint ahogy te a németet:
"Vajon anélkül is lehet teljesít a felsőfok vagy inkább csinál közep, hogy biztos megy? Köszön a hozzáértő válasz."
Ha szerinted ez megfelel közés- vagy felsöfoknak, akkor valami nagyon nem stimmel veled.
Két Thomas Gordon család és óvodai kapcsolatok trainer képzést végeztem el, továbbképzéseket vezetek németül,nem gondolom,hogy érthetetlenül beszélnék...sőt. Élő szóban nem (annyira) hallatszanak ki az apró végződések, teljessen jól lehet ezek nélkül kommunikálni. De sajnos hiába végeztem több nyelvkurzust és vettem át magántanárral a szabályokat,egyszerűen élő szóban olyan gyorsan kell a mondatot összetenni,hogy nincs időm azon agyalni,hogy az most épp der,die vagy das.
Magyarországon sosem tanultam németül, nulla nyelvtudással jöttem németországba 6 éve ezért nem tudom,hogy milyenek a nyelvvizsga követelmények. Természetesen köszönöm minden hozzászólónak!
Nem fog sikerülni a vizsga, ha valóban nem sikerül eltalálnod a főnevek nemét. De ezt nem biztos, hogy meg tudod ítélni. Kell neked egy elég nagy szószedet, amiben nincsenek meg a nemek, például ez:
Tipp-hopp alapon tippeld meg a nemeket, majd ellenőrizd egy német vagy egy szótár segítségével!
Ha a fehér részben levő főnevek 95%-ának tudod a nemét, akkor mehetsz középfokra. Ha emellett a kék részben levő főnevek 95%-ának is eltalálod a nemét, akkor felsőfokra mehetsz.
Ha nem sikerül, akkor gyakorolnod kell, a helyes névelőt használva mondatokat alkotni a főnevekkel. Ezeket vagy mondd ki, vagy írd le, akkor jobban fog menni. Esetleg megszemélyesíted őket, és elképzelsz például egy nőnemű hidat.
Kedves előző! Köszönöm a válaszod,de amit linkeltél az egy angol szószedet :/
Nem értem milyen mezőkről beszélsz :/
Amúgy rengeteg óvodásoknak szóló könyvet olvasok és ilyen "első szavaim" könyveket,de valahogy nem megy bele a fejembe :(
Egyszerűen útálatos,hogy 6 év folyamat német közeg után sem megy, pedig nagyom igyekszem. Tanultam is már németül, vannak német barátaim,németül dolgozom de egyszerűen nem megy :(
A mindennapokban természetesen megértenek akkor is, ha nem helyes a nyelvtanod, de nyelvvizsgához ez kevés.
A legokosabb lenne ott beiratkozni egy német nyelvtanfolyamra, mert akkor van a legnagyobb esélyed megtanulni helyesen a nyelvtant. Ezt akkor is megéri, ha már folyamatosan beszélsz.
Emellett sokat segít a névelök rögzítésében, ha nem szavalakt tanulsz külön, hanem olyan mondatokat vagy kifejezéseket, amikben alapesetben vannak a szavak: pl hier steht der Tisch - ezt így egyben könnyebb megjegyezni, mint külön a - der Tisch - szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!