Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy más országokban...

Az igaz, hogy más országokban nem szokás lefordítani az idegen nyelven írt könyveket?

Figyelt kérdés
Egy rokonomtól hallottam, hogy ott kint nem igazán szokták lefordítani a könyveket, hanem mindenki az eredeti nyelven olvassa őket. Ez tényleg így van vagy csak én értettem félre a szavait?

2017. nov. 27. 20:57
1 2
 11/17 Alex Fly ***** válasza:
100%
Persze. Úgy vettem észre, hogy külföldön szinte mindenki idegen nyelvű könyveket olvas. Legalábbis még nem igazán láttam külföldiek kezében magyar nyelvű könyvet...
2017. nov. 28. 16:19
 12/17 A kérdező kommentje:
A kint alatt azt értettem, hogy külföldön. Németországban, Angliában.
2017. nov. 28. 17:13
 13/17 A kérdező kommentje:
Most hogy mondjátok lehet, hogy tényleg úgy értette, hogy eredeti nyelven is lehet kapni a könyveket. :D
2017. nov. 28. 17:15
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Vagy ott senki se olvas könyvet, mert hát úgyse értik. A gyerekek az iskolában Latinul tanulják az anyagot, csak hát ott a franc se beszéli Angliában a Latint így a gyerekek simán elcsalják, hát ezért mondják könyűnek az Angol és Német oktatási rendszert.
2017. nov. 28. 22:38
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

Marhaság.

Persze, nyilván egy angol biztos majd eredetiben olvas német, francia, stb írókat.

Nem épp az a jellemző, hogy beszélnének idegen nyelveket. ..

2017. nov. 29. 23:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, én itt Angliában még sose láttam a boltokban nem angol nyelvű könyveket -nagyobb könyvtárakban vannak.

Viszont Magyarországon is lehet kapni angol, német, francia nyelvű könyvet. .

2017. nov. 29. 23:20
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Itt Németországban a kapható könyvek többsége németre van fordítva, viszont a nagyobb könyvesboltokban általában van idegen nyelvü rész is, ahol nem-német könyvek vannak eredeti nyelven.
2017. nov. 30. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!