Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek milyen hatékony tanulás...

Nektek milyen hatékony tanulási szokásaitok, technikáitok vannak? És tanulás gyorsító módszeretek, esetleg?

Figyelt kérdés
Lehet általatok kitalált, vagy máshonnan hallott, ismerőstől átvett, olvasott akármilyen módszer. Hogy lehet hatékonyan tanulni? És meggyorsítani a tanulást? Idegennyelv területén és matek területen érdekel leginkább. Kérlek segítsetek. Írjátok le azt is, hogy honnan van (ha tudjátok,de ha ne, azt sem baj). Köszi! (mindenki zöldet kap, aki nem troll.)

2016. aug. 9. 11:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Idegennyelv: minél többféle inger. Pl. nekem, amikor már volt egy kis alap, sokat segített dalszövegek fordítása, könyvek direkt nyelvet tanulóknak, pl. szólások, mondások az adott nyelven, vagy keresztrejtvény az adott nyelven, lehet választani az adott tudásszintnek megfelelőt, filmek nézése az adott nyelven magyar felirattal. Beszélni valakivel, mert csak annak van igazi haszna.

Mateknál mire gondolsz? Elmélet vagy feladatok megoldása? Elméletnél nincs különösebb módszer, meg kell érteni és utána lehet csak megtanulni. Feladatoknál nekem az segít, ha összejövünk páran és együtt oldunk meg feladatokat.

2016. aug. 9. 11:28
 2/14 A kérdező kommentje:

Matek: feladatok megoldása.

Idegennyelv: Teljesen a 0-ról kezdem nincs alap. Sajnos nem tudok kivel beszélgetni, barátaim sincsenek. Matekban sem tudok kivel feladatokat megoldani, nálunk az osztály 3/4-e bukik matekból. Nagyon rossz színvonalú suliba járok.

Nem tudom hol találhatnék beszélgetőpartnereket.

2016. aug. 9. 11:31
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Milyen nyelvről van szó?
2016. aug. 9. 12:19
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A nyelv iskolában tanult vagy csak úgy önállóan tanulsz?

Van neten egy csomó segédanyag. Milyen nyelv lenne? Mert van egy-két nagyon jó oldal. Meg vannak olyan honlapok is, ahol teljes tanfolyam van. Ingyen. Én most így kezdtem el egy nyelvet.

Beszélgető társat szerintem lehet keresni cseten is. Külföldi oldalakon.

Matek feladatokhoz meg marad a feladatgyűjtemény, ha egyedül vagy. Annak úgyis van megoldása, úgyhogy le tudod ellenőrizni. De biztosan van neten is.

2016. aug. 9. 12:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Több fajta nyelv tetszik, szóval amiből a legtöbb segédanyag van, talán az lesz. :) Linkeket tudnátok adni, kérlek? Függ az is, hogy miből tudnék beszélgetőpartnert találni. Próbálkoztam külföldi oldalakon, de mindig csak az arabok találtak meg. Szóval azért kérnék először linkeket, hogy miből tetszik a legjobban az anyag, látnom kell, hogy tudjak dönteni. :)
2016. aug. 9. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

spanyolból van egy nagyon jó oldal:

[link]

Itt pedig az első 4 találat, ezeket nagyon szerettem :)

[link]

2016. aug. 9. 12:45
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi! A spanyol mindig is tetszett. Bár én még sehol nem vagyok, csak az igeragozást tanulom még. :) Jöhetnek még linkek és az is, hogy ti hogy szoktatok tanulni. :)
2016. aug. 9. 13:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Zseniális korabeli VHS előadás Dr. Domján Lászlótól, aki az orvostudományok kandidátusa, valamint az agykontroll magyarországi bevezetője; számos módszert sorol fel:

"A hatékony tanulás mesterfogásai":

YOUTUBE PLAYLIST:

https://www.youtube.com/watch?v=K4y6SWF6SPw&list=PLNEhFrye0-..

2016. dec. 4. 20:13
 9/14 dq ***** válasza:
100%
Csokoládé, kávé
2016. dec. 5. 08:02
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Meg kell szeretni a tanulást:

[link]

2018. jún. 8. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!