A két lábon járó helyesírás-ellenőrzők nem unják még magukat?
és gondolod, hogy aki több 100 órát irkál ilyen fórumokra, meg csetel ilyen helyesírással, az képes lesz megírni egy db kifogástalan önéletrajzot?
Arról nem is beszélve, hogy az ellenőrző itt is aláhúzza a hibákat...
Én egyébként nem szoktam mindenkibe belekötni emiatt.
Nem vagyok se nyelvész, se magyartanár, de bele szoktam kötni az írásba, persze olyankor azért nem, ha csak egy-két elírás van benne. Az viszont elég égő, ha valaki tudna rendesen írni, de lusta odafigyelni. Persze, meg lehet érteni az olyan szöveget is, ami tele van helytelenül leírt szavakkal, meg azt azért nem várja el senki senkitől, hogy minden szónál kinyissa a helyesírási szabályzatot, de azért eléggé minősíti az embert az írásképe és a helyesírása, főleg az ilyen anonim oldalakon. Aki pl. teljesen hétköznapi szavakat is képtelen jól leírni, arról szerintem a többségnek az jön le, hogy az illető egy műveletlen, tanulatlan ember.
Azt meg megsúgom neked, hogy aki nyelvészetet tanul/tanult, annak is lehet rossz helyesírása, ott ugyanis nem helyesírást oktatnak.
Egyébként engem is frusztrál, amikor valaki nem válaszol a kérdezőnek, csak a helyesírást kritizálja; én ezt, ha szükségesnek érzem, a kérdésre adott válasz után szoktam megjegyezni.
már hogy unnák? ez az életük.
inkább az az érdekes kérdés, hogy ezek az emberek milyen új hobbit találnának maguknak, ha egyszercsak (varázsütésre) mindenki megtanulna helyesen írni...
"Arról nem is beszélve, hogy az ellenőrző itt is aláhúzza a hibákat... "
a te böngésződben... nem itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!