Mik azok a problémák, amelyek a mai tínédzsereknél, kamaszoknál előfordulhatnak?
gondolok én arra, ha pl.nincsenek olyan anyagi helyzetben ,hogy tovább tudjanak tanulni...stb.
ilyen témákra lennék kívnácsi, esetleg az emberiség mostani problémái?(környezetszennyezés kilőve)
(társadalom ismeretre kell,de nagyon nincs ötletem).
esetleg még ha tudnátok írni webhelyeket,amikből tudok ,,mazsolázni" :D
megköszönném!
valami ütős dolog kéne,amire a tanár nem is gondol...:D
töröm a fejem..
Szerintem az identitás megtalálása.
Ez olyan általános dumásan hangzik, de ha belegondolsz, ma mindenkinek "ki kell találnia" magát, a legutolsó részletig, és ez nem kis feladat.
Régen általában beleszülettél egy csomó skatulyába (társadalmi helyzet, nem, vallás, szokások, etnikum stb.), és elvárták, hogy bennük is maradj - ha történetesen nagyjából neked is megfeleltek ezek, akkor az életed nagy kérdései egy csapásra el is voltak döntve; ha pedig véletlenül egyik nem felelt meg, koncentrálhattad az energiádat arra az egyre, az élet többi területén viszont még mindig tudhattad, hogy "hol a helyed".
Ma minden irányból arra bátorítják a fiatalokat, hogy lépjenek ki a skatulyákból, hogy döntsék el ők, hogy mit akarnak - csakhogy a döntés nehéz dolog és felelősséggel jár, és ez bizony időnként megviseli az embert, sőt, van, akit arra ösztönöz, hogy megpróbáljon kibújni alóla.
Nem tudom, érted-e, mire akarok kilyukadni, lehet, hogy túlbonyolítottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!