Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nők valóban nem egyenjogúak?

Andráska Béla kérdése:

A nők valóban nem egyenjogúak?

Figyelt kérdés
Vagy már átestünk a ló túlóldalára és a feminizmus álldozatává váltunk?

2017. nov. 7. 09:50
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Hu , hát írtatok ilyet is olyat is.

Nem azért tettem fel a kérdést mert elnyomva érzem magam. Csupán arra voltam kiváncsi hogy ki hogyan vélekedik a kérdésről és kinek mi jut eszébe. A legtöbben a fizetést illetve a szülést valamint a családon belüli erőszakot említették. Helyesen!

De vajon mi van a többi dologgal? Hogy mire gondolok? Ok leírom!

Kezdjük azzal hogy amikor bemegyek egy kormányablakba a 90 stázaléka nő. Ezzel nincs bajom. De ahogyan intézik az ügyeket az már kikészítő. Megbeszélik ott előttem a magánéletüket hogy ki mit főzött és hogyan. Én meg csak várok talán rám is figyelnek. A barátom lakótársa mosogat! 16 napot dolgozik egy hónapban és kap 224000ft-ot ha 18at akkor plusz 28000ft. A lányom egy reklámcégnél öngyujtókat , kulcstartókat stb rak össze 210000ft-ért. Nettóról beszélek. Hogy mit akarok ezzel mondani? Hogy ki milyen foglalkozást választ annyit keres. Ismerek biztonsági őröket 170 nettóval. Illet kőműves segédmunkásokat 160 nettóval. Akkor most hogy is van ez?

Nagyon odáig vannak a nők a gyereknevelés miatt. Könyörgöm beszámít a munkaidelyükbe! És egyébként is hol van az anyai öröm? Vagy az nincs csak érdek?

Más. . . Látott valaki tüntetni nőket az átkosba , hogy legyen számukra is kötelező a sorkatonai szólgálat? Vagy látott valaki kohászat , bánya előtt hömpölygő női tömeget hogy ők is szeretnének ilyen egészségromboló nehéz munkát végezni?

A válasz szerintem egyértelmű. Viszont elég éles hangon követelik , hogy mikor a férj hazamegy a bányából kohászatból , kőművesmunkából akkor segítsen be a háztartásba. Rendben van! Segítsen!

De akkor mi a fészkes fene indokolja azt hogy a vállások 98 százalékánál mindent a nő visz? A gyereket a lakást stb. Férjek ezrei laknak az utcán emiatt. Úgy hívjuk őket hogy csövesek. Persze tudom erről nem szívesen beszélünk. Főleg a nők. Söpörjük a szőnyeg alá nem létezik a probléma és lakunk tovább a közösen megszerzett lakásba. Bizony a közösen megszerzett!

Családi erőszak? Persze létezik! Sokan elkezdenek a férfiak közül inni. Miért? A háztartások 80 százalékában az otthoni légkör miatt. Persze gondolom a nőknek ehhez semmi köze? Persze ez nem mentség.

De mi a helyzet a lelki erőszakkal?

Ha nem xsonálod ezt vagy azt akkor nem lesz szex. Ha nem veszed meg ezt akkor nem szeretsz. Ha elmész akkor nincs vacsora. Ha nem jösz velem akkor akkor szemét vagy.

Mindenkinek ismerős lehet az hogy a nők bizonyos követeléseket támasztanak cserébe az esti szexért illetve a családi békéért.

Persze lehet mondani hogy eltulzom. Bár szerintem még ennél is sötétebb a helyzet. Csak nemnagyon beszélnek róla az emberek.

2017. nov. 8. 11:09
 22/47 anonim ***** válasza:
24%

"szerintem még ennél is sötétebb a helyzet"

Pontosan. Nézd csak meg itt a pontozást.

Ez a passzív erőszak, amiben a nők nagymesterek.

Csak ezt nem kiabálja senki a képedbe, mert férfijogi szervezet még mindig nincs.

De még olyan se, amelyik kiállna a férfi ÉS a nő jogokért IS.

2017. nov. 8. 11:35
 23/47 anonim ***** válasza:
8%

- a gyerekelhelyezés tényleg necces, de ha mind a két szülő alkalmas, az egyikkel szemben úgyis igazságtalan lesz a döntés. Pici gyereknél meg logikus, hogy annak adják, aki többet töltött a gyerekkel... az meg a társadalmi berögzülések miatt 90%-ban a nő, akkor is, ha jobban járnának azzal, ha a nő dolgozik, és a pasas van otthon... ha esetleg vhol a pasi van otthon, az ismerősök ott fujjognak a nőre, hogy "szegény férjét kihasználja, nőiesíti"

- vagyonelosztásnál: a mennyiség, amit leírtál, túlzó. Akinél meg lehet vinni mindent, az hülye. Le van írva törvényileg, kit mi illet meg. Ha a nő szemétkedik, perre lehet vinni, eladni a lakást stb.

- hajléktalanság: azoknak az embereknek a többsége azért hajléktalan, mert alkoholista volt már válás előtt is, plusz simán lehet, hogy a felesége lakásában éltek

- már bocs, de f...t számít bele a nők munkaidejébe a gyerekvállalás... inkább simán kirúgják őket, b...tatja a munkaadó, ha évi 2x előbb el kell mennie szülői miatt. És ez az anyai örömös demagógia... az apai örömmel mi van? Az kevesebb lenne? Áh, pasinál az is tök jó, ha 2naponta megsimizi a gyereke fejét, akkor ő a szuperapu...

- a munkavállalásnál senki nem arról beszélt, hogy minden munkára ugyanannyi legyen a fizu. Hanem arról, hogy ugyanazon a helyen ugyanazért a munkaért ne kapjon többet vki azért, mert kukija van, és nem nunija. Sajnos nem egy ismerősöm van, akivel ez megtörtént, és semmi más oka nincs... se nem rosszabb a másiknál, se nem kezdett sokkal később (tehát nem kezdő a másikhoz képest), a cégnek sem lett sokkal kevesebb pénze időközben.

- a kormányablakos dolog egy jó kérdés. Leginkább sztem azért lehet, mert több nő tanul tovább OKJ-n meg egyetemen, mert nehéz fizikai munkára a legtöbben a testfelépítésük miatt nem alkalmasak, és ha nincs kézügyességük és szexi testük, akkor jóval kevesebb munkalehetőségük van, ha nincsen végzettségük. A hasonló végzettségű férfiak többsége meg nem elégedne meg egy sima kormányablakos melóval. Az, hogy ki mennyire lebzsel melóban, azt meg nem az ember neme határozza meg, hanem a vezetés szigora. Most kezdjek el azon pattogni, hogy nálunk az irodában meg a férfiak járnak el 20percenként cigizni?

2017. nov. 8. 11:45
 24/47 A kérdező kommentje:
És mi van azokkal a munkahelyekkel ahova csak nőket keresnek? A gyes és a gyed igenis beleszámít a későbuekben a ledolgozott években. És mi a helyzet azzal a ténnyel hogy a nők hamarabb tudnak nyugdíjba menni? Még mindig nem látok nöket tuntetni hogy ők is később szeretnének nyugdijba vonulni pedig a nők tovább élnek átlag nyolc évvel. Miért csak akkor beszélnek egyenjogúságról mikor előnyük származik belőlük? Ez így vicces. A lakást annak itéli a bíróság akinél a gyerek marad. Ez 95 százalékban az anya. Még akkor is ha az apa jobb szülő lenne a gyerek számára. Ez egy olyan előjog a nőknek amivel nagyon gyakran vissza is élnek. Aztán jön az asszonytartás , gyerektartás , albérlet fizetés és a végén a pia.
2017. nov. 8. 13:30
 25/47 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem értesz a joghoz, ne beszélj róla. Amennyiben a lakást a házasság alatt szerezték, és nem ajándék volt, akkor MINDEN esetben feleződik (mint ahogy minden más indoklás is). Ha a pasas egy balek, akit ilyen kamu dumákkal át lehet rázni, vagy lusta elmenni bíróságra, az hadd ne a feministák hibája legyen már...
2017. nov. 8. 13:37
 26/47 anonim ***** válasza:

25. vagyok

bocs, indoklás helyett ingóságot akartam írni

2017. nov. 8. 13:43
 27/47 A kérdező kommentje:

Ugyan!

Ez csak parsztvakítás. A jog és a tények nem találkoznak. Ha a jigot néznénk akkor a vállni szándékozó szülőket egyenlő elbírálásba részes8tené a bíróság. De tudjuk hogy a statisztikai adatok nem ezt támasztják alá. Bizony hogy a nők javára döntenek sok esetben akkor is , ha az nem indokolt sőt ha hátrányos a gyereknek. Ez kőkeményen így van. Ha a nők szeretnének teljes egyenjogúságot a két nem között akkor tessék azért is tüntetni , hogy a bírósági itéletek kb 50-50 százalékban részesítsék előnybe a férfiakat és nőket. Mert a mostani statisztika 95-5 százalék a nők javára. Vagy ilyen esetben már nem is akarnak olyan egyenlőek lenni?

2017. nov. 8. 14:56
 28/47 anonim ***** válasza:
69%
Erre egy feminista nagyon találóan válaszolt: a férfiak jogaiért küzdjenek a férfiak. A feministák a nőkért küzdenek, mint az a nevükben benne is van.
2017. nov. 8. 15:29
 29/47 A kérdező kommentje:

Ezt én képmutató hozzáállásnak tartom. Soviniszta , képmutató és nárcisztikus jeleket is mutat.

Tehát ha jól értem akkor minden ami előnyös az jár a nőknek. Viszont a nehézségekből nem kérnek. Ez szép. Ezért érdemes küzdeni.

Csak állok és ámulok!

Ha a nők felfogása ilyen. Akkor mire a felháborodás? :)

2017. nov. 8. 15:40
 30/47 anonim ***** válasza:
44%

Miért?

Ez abszolút természetes. Minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Hát még, ha nem is szent...

amúgy a férfiak is hasonlóak, csak ők nem trükköznek, mint a feministák. Ha kell valami, elveszik - HA tudják.

Mivel most a zászló jobban áll a nőknek, ezért most nem tudják.

2017. nov. 8. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!