Csak mert nő vagyok, kifogásnak?
Csak azért érdekel a véleményetek mert én sem tudok dűlőre jutni felette, nem provokálni akarom a nőket vagy szidni az időseket és előre is tisztelet a kivételnek!
Szóval reggel várok a buszra, az egyik 2 a másik 7 perc múlva jön,
(szokás szerint nem tudják tartani a köztes 10-15 percet de mindegy)
Látom a 2 perc múlva induló tele van, mondom akkor már megvárom a másikat, így is tettem, elindult a busz én meg beálltam oda ahol a következő ajtaja lesz (nem az ajtó elé hanem mellé hogy le tudjanak szállni normálisan) viszont már a megállóban láttam hogy egy vénasszony nagyon unatkozhat mert 4 ajtó közül pont azt az egyet kellett kifogni ahol ketten álltunk, a másik 3 ajtónál persze sehol senki,
erre hát nem bepofátlankodik elém, de úgy hogy épp csak nem lép le az útpadkáról bepasszírozza magát közém meg a padka széle közzé, oh mondom ez is tud valamit, de csak nem üttetem el hát arrébb megyek,
ez jól is jött mert egy kicsit hátrébb állt meg a busz szóval én pont az ajtó mellett álltam ő meg nagyon nem,
újabb produkció jött viszont, leengedjük a fent-lévőket felengedem az ajtó másik oldalán álló hölgyet aztán szállnék erre a vénasszony megint be-trollkodik elém kb. épp csak arrébb nem lökve, egyébként a busz tök üres.
---
Itt jött az érdekesség mert felszállunk, leülünk egymástól nem messze és döbbentségemben csak nézek rá-fele hogy WTF!?!?!
Meg is kérdezi hogy talán oda akartam-e ülni, mondom:
"nem erről van szó csak hogy kétszer pofátlankodott be elém",
erre jött a válasz amitől teljesen leesett az állam:
"ÉN NŐ VAGYOK"
na mondom, hát erre már csak mondanom kell valamit, miután szóhoz jutottam csak annyit tudtam kérdezni hogy: "és ha nő valaki akkor lehet pofátlannak lenni"
erre csak annyit mondott hogy "ez nem pofátlanság"
Válaszom csak röviden annyi volt erre: "ha megkért volna akkor talán elgondolkodom rajta hogy beengedem magam elé, de a tisztelet nem jár automatikusan, azt ki is kell érdemelni..."
--------
Útazás közben meg gondolkodom magamban hogy WTF, te jó ég, Pesten rengeteg bunkó van, beállnak az ajtóba és még nekik áll feljebb ha netán meglököd őket mert másképp nem tudsz leszállni ő meg nem hajlandó leengedni, és ez még csak a jégjegy csúcsa de életemben nem találkoztam még senkivel aki ennyire szent meggyőződéssel és őszintén mondta volna hogy mert ő nő ezért nem bunkóság más elé bevágni, szerintem tényleg elhitte hogy ez így igaz.
------------------------
----
------
-------------
Szóval érdekelne a véleményetek, hol van a határ ahol egy nő még akár ilyen-olyan erőszakosabb módon is kiprovokálhatja magának az elsőbbséget?!?!
(KÉREK mindenkit, nem kell szidni senkit, sem provokálni, csak szimplán a vélemények érdekelnek, kulturált nyomdafestéket tűrő módon!)
Én elég atomfeministának tartom magam, de vannak komolyabb kérdések, amik foglalkoztatnak a témán belül, mint az, hogy előreengednek-e az üres buszon, vagy nem.
Nem szoktam betolakodni, felszállok, amikor odajutok, ha előre engedek, akkor kúl, ha nem, akkor is kúl.
Mondjuk az öreg nénikre ez jellemző dolog, lehet a régi korokban ez tényleg szokás volt (fingom nincs amúgy, de valószínű), hogy a nőket előre kell engedni, és megmaradt benne ez a berögződés azóta is.
Mondjuk ha az idős kártyát vette volna elő, még azt mondom, hogy ok, jogos.
#12 nos igen, de a "mert idős vagyok" kifogással is már-már inkább gyakran visszaélnek, tipikus esetek pl.
- futni tud a busz után de amint odaér már mondja is hogy ő kb mozgásképtelen
- Könnyen lehet hogy üres a busz de neki akkor is az a hely kell ahol pont te ülsz mert azt megszokta és jön hogy de neki jogai vannak mert idős...
És szerintem mindenkinek akad még jópár szaftos története aki tömegközlekedik, én is estig sorolhatnám... :D
Én is volt hogy tök betegen is álltam, sőt volt amikor a lábam miatt 3 hónapig bottal jártam, akkor ültem ha épp úgy alakult, nos sz@r az élet ez van ezt kell szeretni, nem is vártam el soha senkitől hogy felálljon nekem pedig huszon-harmincon stb évesen is vannak szituációk amikor lehet úgy szenvedni mint öregen.
------
VISZONT mielőtt mindenki azt gondolná milyen bunkó vagyok, szó nem érheti a ház elejét mert én magam is gyakran átadom a helyem, viszont csak olyan esetben amikor
1/ Nem provokálnak hogy az márpedig nekik jár, lehet kérni is.
2/ Ha valóban látszik hogy nehéz neki, nem pedig amikor pl. előtte vágott egy 100m sprintet
3/ minden a fenti kettőhöz hasonló eset.
----
S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!