Csak mert nő vagyok, kifogásnak?
Csak azért érdekel a véleményetek mert én sem tudok dűlőre jutni felette, nem provokálni akarom a nőket vagy szidni az időseket és előre is tisztelet a kivételnek!
Szóval reggel várok a buszra, az egyik 2 a másik 7 perc múlva jön,
(szokás szerint nem tudják tartani a köztes 10-15 percet de mindegy)
Látom a 2 perc múlva induló tele van, mondom akkor már megvárom a másikat, így is tettem, elindult a busz én meg beálltam oda ahol a következő ajtaja lesz (nem az ajtó elé hanem mellé hogy le tudjanak szállni normálisan) viszont már a megállóban láttam hogy egy vénasszony nagyon unatkozhat mert 4 ajtó közül pont azt az egyet kellett kifogni ahol ketten álltunk, a másik 3 ajtónál persze sehol senki,
erre hát nem bepofátlankodik elém, de úgy hogy épp csak nem lép le az útpadkáról bepasszírozza magát közém meg a padka széle közzé, oh mondom ez is tud valamit, de csak nem üttetem el hát arrébb megyek,
ez jól is jött mert egy kicsit hátrébb állt meg a busz szóval én pont az ajtó mellett álltam ő meg nagyon nem,
újabb produkció jött viszont, leengedjük a fent-lévőket felengedem az ajtó másik oldalán álló hölgyet aztán szállnék erre a vénasszony megint be-trollkodik elém kb. épp csak arrébb nem lökve, egyébként a busz tök üres.
---
Itt jött az érdekesség mert felszállunk, leülünk egymástól nem messze és döbbentségemben csak nézek rá-fele hogy WTF!?!?!
Meg is kérdezi hogy talán oda akartam-e ülni, mondom:
"nem erről van szó csak hogy kétszer pofátlankodott be elém",
erre jött a válasz amitől teljesen leesett az állam:
"ÉN NŐ VAGYOK"
na mondom, hát erre már csak mondanom kell valamit, miután szóhoz jutottam csak annyit tudtam kérdezni hogy: "és ha nő valaki akkor lehet pofátlannak lenni"
erre csak annyit mondott hogy "ez nem pofátlanság"
Válaszom csak röviden annyi volt erre: "ha megkért volna akkor talán elgondolkodom rajta hogy beengedem magam elé, de a tisztelet nem jár automatikusan, azt ki is kell érdemelni..."
--------
Útazás közben meg gondolkodom magamban hogy WTF, te jó ég, Pesten rengeteg bunkó van, beállnak az ajtóba és még nekik áll feljebb ha netán meglököd őket mert másképp nem tudsz leszállni ő meg nem hajlandó leengedni, és ez még csak a jégjegy csúcsa de életemben nem találkoztam még senkivel aki ennyire szent meggyőződéssel és őszintén mondta volna hogy mert ő nő ezért nem bunkóság más elé bevágni, szerintem tényleg elhitte hogy ez így igaz.
------------------------
----
------
-------------
Szóval érdekelne a véleményetek, hol van a határ ahol egy nő még akár ilyen-olyan erőszakosabb módon is kiprovokálhatja magának az elsőbbséget?!?!
(KÉREK mindenkit, nem kell szidni senkit, sem provokálni, csak szimplán a vélemények érdekelnek, kulturált nyomdafestéket tűrő módon!)
Szóval egy idős nő tolakodott a buszon és akkor most egyből az összes nőről ezt feltételed??
Ez van. Tömegközeledésen mindig lesz legalább egy valaki, aki nem tud normálisan viselkedni. Az idősekre meg jellemző, hogy ők akarnak először felszállni, hogy le tudjanak ülni.
Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. És főleg nem kell ezt pont a nőkre kihegyezni.
Ez jellemző probléma.
Én is elég sok nőt ismerek, aki meg van győződve róla, hogy nőként külön jogok járnak neki.
Aztán innen kettéágazik a dolog:
- a normálisabbja azt mondja, hogy ő nem akar egyenjogúságot. Ugye valamit valamiért...
- a rosszabb eset, amikor közben egyenjogúságot is akar. Csak éppen a nőknek legyenek külön jogaik. Sok közülük nem is érti, hogy ez miért lenne gond, vagy ez miért nem egyenjogúság. Női logika, ugye...
OFF
#2 már rögtön az első sort nem olvastad mikor ott van hogy:
"Csak azért érdekel a véleményetek mert én sem tudok dűlőre jutni felette, nem provokálni akarom a nőket vagy szidni az időseket és előre is tisztelet a kivételnek! " :D
/OFF
ON
Egyébként egyetértek azzal hogy a tiszteletet ki kell érdemelni és nem jár alanyi jogon, ez persze nem azt jelenti hogy nem adom át a helye az időseknek, hanem azt hogy ha még 5 perce szaladt de most ki akarja provokálni a helyet vagy követeli magának akkor lesz@rom, de ha elvan normálisan és látom hogy szüksége van rá vagy épp szépen megkér és látom hogy tényleg nem bírja tovább akkor minden további nélkül leültetem, sokszor kérnie sem kell, csak azt utálom mikor ki akarja provokálni magának!
Egyébként érdekes az is hogy az idős bácsik 10-ből 1 ha követelőző az ülőhelyjel kapcsolatban az idős néniknél ez 10-ből 8!
- a rosszabb eset, amikor közben egyenjogúságot is akar. Csak éppen a nőknek legyenek külön jogaik.
George Orwell - Állatfarm, című remekműve jutott eszembe, bár nem ezzel a témát figurázza ki, de van egy híres mondata miszerint: MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL!
Az egyenlőségre törekvő nők is hasonlóak, egyenlőséget akarnak de ők különlegesebb státuszt akarnak még az egyenlőségben is, ami viszont már nem egyenlőség.
7: Nem értettem félre.
Én is azt írtam, hogy bunkón viselkedett az illető.
Csak nem értem, hogy ebből miért kell női kérdést csinálni.
# 8
Nem értem a problémád, ha azt mondta volna hogy ő egy kiskutya akkor meg kiskutyás kérdés lenne belőle, nyilván ha ezzel a kifogással élt hogy "mert én nő vagyok" ráadásul 2x is, nyilván ezt az "én nő vagyok" általános kifogást vesézi ki a kérdés is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!