Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Házzasság után a nők miért...

Házzasság után a nők miért veszik fel a férjük nevüket, és úgymond hagyják el a keresztnevüket?

Figyelt kérdés

Pontosabban : hiradókan látom,hogy amikor hölgyek,asszonyok nyilatkoznak ugy van kiirva a nevük,hogy Szabó IstvánNÉ. DE miért ?? MIÉRT NEM TARTJÁK MEG A KERESZTNEVÜKET ???Úgy is mindig megkérdezik tőlük,hogy hogyan szólithatom. De nem is ezzel van a legnagyobb ''BAJOM/ PROBLÉMÁM '' hanem azzal,hogy én szerintem elveszitik igy a nők a személyiégüket és már csak ''NÉK'' lesznek,ami szerintem szomorú,és már nem élünk az közép korban és nem tudok arról,hogy más országban is létezne ilyen törvény/ szokás.

Megjegyzem,hogy nem élek Magyaorszáagon.

Várom válaszaszaitokat !!! Szép napot !

2017. aug. 15. 15:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat !
2017. aug. 17. 15:44
 12/12 anonim ***** válasza:

16.34.

De a " saját" neved igazából az apád -vagy anyád- családneve + a keresztnév, amit a szüleidtől kaptál. Nem saját magad adtad magadnak.

Ebből a szempontból a választott asszonynevet pedig maga választja egy asszony.

2017. aug. 17. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!