Hogyan védjem meg magam az utcán nő létemre?
Nem vagyok egy kungfu bajnok és habár régóta szemezek önvédelmi órákkal sajnos még nem jött össze. Pár hónapja a X. keruletbe koltoztem, de hemzseg az amolyan legallja fajta emberektol.
Nem tervezem sokáig itt maradni, de 20 eves letemre csak itt talaltam megfizetheto alberletet (ami amugy kivul-belul szuper) de a villamos rendszerint hemzseg a fura arcoktól.
Rengetegszer kerultem olyan szituációba hogy beszólogattak, az arcomba hajolva magyaráztak meg hasonlok, de mostanában elkezdték a fogdosást mint új hobbit.
Már a jogosítvány is tervben van, de mire saját autom lesz, lehet rég nem itt lakok. Ha tehetem sotetedes utan mar nem maszkalok (bár sokszor elkerülhetetlen), de ami azt illeti nappal is tobb ilyen incidensbe bele futok. És amúgy nem csak itt.
Nem öltözködöm kihívóan...sőt.
Gondoltam paprika spray-re, de mikor 6-an körbe állnak, nem igazán tudok mihez kezdeni.
Előre is köszönöm, ha bármivel a segítségemre tudtok lenni és köszi, hogy elolvastátok a hosszú leírásom :)
Könnygáz.
Ha nem hiszek az erejében, próbáld ki.
Ahh szegényke, hihetetlenek.
Az a baj, hogy ha itt leszállok a villamosról, ülnek a megállóban mint az öregasszonyok és...hát igazából nem is tudom mit csinálnak. Várják a prédát.
Mindenesetre ha elkezdenek velem kötekedni, hiába szallt le velem együtt +10 ember, vagy fél és nem akar segíteni (amit amúgy teljesen megértek), vagy ő maga is cigány és beáll a buliba, vagy öregnénike aki csak gyorsan eliszkol.
És olyankor csak imátkozni tudok, hogy a fenék fogdosás elég nekik, de komolyan rám jön a síró görcs :(
Na meg a könnygáz. Szint úgy ha ott vannak egy csomóan en bele fújok a levegobe es mit csinalok? Haza futok? 10 percre van tolem a megallo siman utolernek es akkor még agresszivak is lesznek
Pláne ha nem egy helyen van az osszes...
Elhiszem, hogy van ilyen. Borzalmas dolog.
De nem hiszek az erőszakban, mint kezelési eszközben. Soha nem vált be. Az erőszak mércéje az erő. És kivétel nélkül mindig az erő győz. Ez a természettörvény. Ha spray-t alkalmazol, egyszer lehetsz sikeres. A következőre már ők is készülnek. Lehet, hogy szintén ezzel. Ha egy távolkeleti sporttal győzöl, akkor is lesz holnap. Már direkt várnak, és tudod mit? Már nem is a garázdaság érdekli őket, új hecc van. A virtus. Hány kell, hogy legyőzzenek? Persze ekkor még lehet gond, hogy nekik mi a legyőzés akkor és pont ott.
A békés kikerülés vezethet eredményre kizárólag. Ez az egyetlen mód, hogy ne hozd ki belőlük a szükségtelen agresszivitást. Ha lehet viccesre venni, akkor azt. A jó alku hasznos lehet. De eszméletlenül észnél kell lenni, és nem átlépni az általuk képzelt határt. A gondolkodásuk egyszerű. A fölény ocsmányságát ezerszer megtapasztalták, most ők akarnak fölül lenni. A sikerért. Ezért kizárólag az egyenrangúság lehet eredményes. Erre érdemes hivatkozni, mert a virtus fontos.
Csak egy példa, hogy illusztráljam, ki azért ne próbáld: ketten fogdosnak. Nincs esélyed. Hacsak ügyesen nem hivatkozol arra, nincs abban poén, hogy két erős férfi egy gyönge nő ellen. Na és az a két erős arra képes lenne, hogy a többitől megvédjen, mintha húga lennék? (nagyon erős a családi kötelék náluk)
Mindig uralni kell a helyzetet. Ezt nemcsak fizikai erővel lehet, hanem szellemivel is, csak úgy nehezebb. De abban biztos vesztesek, ha jól csinálod. És a jól csinálás mindig az, nem akarsz győzni! Elismered őket! De ahogy ők nem szeretik a vesztést, te se. A szó erős fegyver, de csak aki ért hozzá (na és nem ért némi emberismeret).
De még egyszer: az erőszakot felejtsd el! Biztos vesztes leszel! Ha másképp nem megy, menj el onnan, inkább gyengébb albérletbe. Az nem okoz vétlen tragédiát se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!