Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a Magyar...

Miért van az, hogy a Magyar nyelvet mindig kihagyják a lokalizálásból?

Figyelt kérdés

Ha valaki használt már külföldi programot/játékot az biztosan észrevette, hogy több nyelvre is lefordítják.

PL van egy játék ami évekig csak a távol-keleti országokban volt elérhető, de egy idő után kiadták az "európai" verziót is.

Angol, német, francia, spanyol nyelvekre mindig lefordítják, jobb esetben lengyel és török nyelven is elérhető. Törökország az miért Európa?

A Magyar nyelvet valamiért mindig kihagyják. Nem elég népszerű vagy mi?

2017. júl. 30. 17:46
 1/10 anonim válasza:
83%

Mert kicsi.

Az észt, finn,svéd,dán,holland nyelvet is kiszokták hagyni.

2017. júl. 30. 17:50
 2/10 anonim válasza:
100%
Nem éri meg. Nem annyira nagy piac Magyarország meg pár millió határontúli magyar, hogy megérje a fordítás.
2017. júl. 30. 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Beszélik 10-15 millióan, ráadásul hírhedten nem szeretünk fizetni virtuális tartalomért es inkább mindent kalozkodunk, szerinted egyáltalán letezik érv amellett hogy leforditsak?
2017. júl. 30. 17:52
 4/10 anonim válasza:
86%
És a népesség egy dolog, mert Indiában és Afrikában is vannak 100-150 milliós népcsoportok,mégsem készül fordítás, nem kell elmagyarázni, hogy az ottani lakosság hány százaléka potenciális videojáték és program használó.
2017. júl. 30. 17:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerintem túl bonyolult nekik a Magyar nyelv. Láttam már olyat is, hogy minden létező nyelvre lefordították, csak magyarra nem. Kínaiból volt vagy 6 féle +1angol meg hasonlók.

De végül is a szláv, a szlovák meg a lengyel majdnem ugyanaz kb 1-2 betű meg az írásmód az eltérés.

Utolsó: India az ázsiai régió, Afrika meg az afrikai régió. Én most az európai lokalizálásról kérdeztem...

2017. júl. 30. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

'Szerintem túl bonyolult nekik a Magyar nyelv.'

Aha, veletlenul se az az ok, hogy osszesen 10-15 millioan beszelik, mikozben mondjuk az angolt, a kinait kb. masfel millardan (marmint 1.5-1.5 per nyelv), a franciat 220+ millioan (Kanadaval egyutt), a nemetet kb. 95 millioan, hadd ne soroljam mar fel mindet.

2017. júl. 30. 18:36
 7/10 A kérdező kommentje:
Politika kategóriában kérdeztem de áthelyezték :(
2017. júl. 30. 19:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az Electronic Arts például bejelentette hogy 20 millió lakos alatti országokban nem csinál többé lokalizációt, mert nem éri meg neki. Így történt az hogy a Sims sorozat részei a 3-ig (+ DLC) bezárólag magyarok is, míg a 4. rész és DLC-i már nem.
2017. júl. 30. 19:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát nyilván nem ők fogják megcsinálni... Ahhoz kéne egy magyar is. Meg hatszázféle tolmácsot sem fognak eltartani... Ha hosszú a nyári szünet, fogjad magad, azt csináld meg. Én nem tudom mekkora fordítani való ez, de lehet, hogy a többi nyelvet is néhány lelkes önjelölt fordította nekik, fél órát rászánva az életéből. Wikipédia sem lenne ilyen önjelöltek nélkül.
2017. júl. 31. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Azok a terjedelmes szövegű játékok amiket önkéntesek fordítanak, évekbe telik mire elkészülnek vele mert nincs egységes és kitartó fordítócsapat, ahogy alábbhagy a lelkesedésük a project is befagy akár hónapokra.

Fallout New Vegas (2011): még mindig nincs kész a fordítás, valami béta van belőle

Sims Medieval (2011): elkezdték, nem fejezték be

Sims 4 (2014): 55%-on megálltak

GTA 5 (2013): 3 év alatt készült el.

2017. júl. 31. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!