Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az egyház álláspontja az...

Mi az egyház álláspontja az ősemberekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2017. júl. 29. 19:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Melyik egyház? Történelmi egyházak elfogadják az evolúciót, tehát Australopithecus afarensis, homo habilis, homo erectus, homk sapiens. (Tudom, kihagytam egy csomót). De a lényeg, hogy a történelmk egyházak is így vélekednek erről.
2017. júl. 29. 21:08
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Nincs "egyház állásponja". Van sok egyház részben azonos, részben különböző állás pontja. Mint hivatalos szöveg. Ezen túl sok egyházi embernek van meglehetősen eltérő álláspontja. De az okosabbja (ember vagy egyház) úgy véli, azok bizony voltak.
2017. júl. 30. 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a szövegkörnyezetből egyértelmű, hogy a katolikus egyházra gondol, és a katolikus egyháznak van egy darab hivatalos álláspontja. Annak a szempontjából teljesen irreleváns, hogy magában mit gondol akármelyik tagja az egyháznak. Az egyház hivatalos álláspontja pedig egy bizonyos kérdésről jobbára az (nem kizárólagosan), amit az adott témában a pápa legutoljára nyilatkozott. Jelen esetben pedig, hogy nem hülyeség az evolúció.
2017. júl. 31. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Előző, bocs az offért, de akkor eléggé elmaradott lehet a mai pápa, ugyanis az evolúció (stipi-stop alapon) az akadémikus, hivatalos tudományos állásfoglaló DOGMÁJA, mégpedig régebb óta.

A mellébeszéléssel kicsit elkésett a mai pápa. Úgy látszik, a régebbi hazugságaikat nyerőbbnek hitték sokáig, de most rájöttek, hogy az akadémikus kutatók többségi állásfoglalása hatásvadászabb hazugság.

Bár evvel nem azt mondom, hogy Darwin mindenben hazudott, vagy mindenben tévedett volna. De állásfoglalása lényegét tekintve, valamint a részletek nagy arányát tekintve hazudott is, tévedett is Darwin. Számos kutató megcáfolta már a darwinista evolúciós elméletet.

2017. aug. 1. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Mondom azt mondta, hogy NEM hülyeség.
2017. aug. 1. 16:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző, értettem eddig is! Én meg azt mondom: a darwinizmus, így az evolúció egy manipulált féligazság, tele van szándékoltan hazug tényezőkkel.

Tudománytalan az evolúció, a darwinista formájában.

Meg is cáfolta már több tudományos kutató.

A darwinizmus egy tudományos DOGMA.

Nem puszta tévedésekkel, hanem direkt hazugságokkal. Hosszú lenne itt kifejteni, miért látom így. Ahhoz tanulmányköteteket kellene sorolni.

2017. aug. 2. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért egyet említhetnél. Amúgy a tudományos dogma nagyjából olyan, mint a vizes tűz.
2017. aug. 3. 09:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Aki zárkózottak tudományosan -tehéát az akadémikusok zöme-, azoknak hiába írtam a gyakorin százával akadémikus tévedéseket százával eddig, mert vakok, süketek,

és nem hajlandóak érdemben érvelni. Tudománytalanul úgy reagáltak, hogy azért van igazuk, mert "csak". Persze egy kicsit nyakatekertebben. :D

A sok ezer közül egy:

a 19.sz. végén az volt a tudományos körökben hivatalosan elfogadott elmélet, hogy a levegőnél nehezebb tárgy teljességgel alkalmatlan a repülésre. Akkoriban még csak léghajók röpködtek.

Erre pár évvel később elkezdődtek az érdemi kísérletek a repülőgépekkel és helikopterekkel:

[link]

"A repülőgép a levegőnél nehezebb olyan közlekedési eszköz, mely az atmoszférában halad, merev felületei és a levegő reakcióerejéből keletkező felhajtóerő segítségével a repülési magasság és irány megváltoztatására, illetve megtartására képes motor vagy hajtómű segítségével."

2017. aug. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!