Az őskeresztény egyház még Jézus tanításait terjeszthette?
Ha az apostolokra gondolsz, ők biztosan. Meg még egy darabig a miattuk megtérők is. Persze a kezdetektől voltak elhajlások, de ezek eleinte inkább szellemi tévtanítások voltak. Az államhatalommal való összeolvadás után alakult ki amire te gondolsz. Ennek semmi köze Istenhez. Én ezért is vetem el élből a katolicizmust (meg persze szellemi okokból is).
Akkoriban még ha ez lett volna is a céljuk, se lett volna értelme ezzel próbálkozni, hiszen sokszor üldözték őket.
De nem ez volt a céljuk meggyőződésem szerint. Ha mégis, akkor nincs megváltó, hiszen őket Jézus indította útnak.
Ettől viszont nem félek.
Szia!
Ezt nehéz megválaszolni, főleg annak tükrében, hogy az első, magát Krisztus követőinek nevező közösség kapásból szembefordult Jézus tanaival. Lásd: Ananiás és Szafira története.
# 5!
Ki volt ennek a gyülekezetnek a feje és ki alapított egyházat?
# 5!
Egyébként meg ,légy oly kedves megszólítást írni! Ne kelljen kisakkozni, hogy kinek írsz.
Pietrosol!
Péter, de ebből a szempontból szerintem lényegtelen, hogy ki volt a vezető. Az ugyanis nem befolyásolja a résztvevők szívét, legfeljebb a hype volt nagyobb, tekintve hogy "friss volt a tűz".
Ha attól függne ez hogy ki a vezető, akkor semmi értelme nem lenne az egésznek. Akkor Jézus Krisztus egyből el is vihetné magával azt aki megtér hozzá nem?
# 8!
Nem is a személyéről beszélek, hanem arról, hogy kapásból "elgyurcsányozta". A Krisztusi tanítása helyett a Rabbinikus morálhoz nyúlt. Aztán egyházat alapított és a többi meg ísmert. Nagyon kevés köze volt Jézus tanításaihoz.
És itt válik érdekessé a Kérdező által felvetett gondolat. Mondj egy olyan felekezetet, amelyre bizton azt tudod mondani, hogy "ez az"!
Pietrosol!
Ja hogy te Péter hozzáállását nem tartod helyénvalónak.
Azt ne felejtsd el, hogy ez a Szentlélek döntése volt, bármennyire is megrázó. Hiszen ki vette el az életüket?
Ha hinni lehet a bibliának, nem Péterék csapták fejen.
Én vigyáznék a "krisztusi tanítás" minden határon túli eszményítésével, ugyanis vérlázítóan veszélyes tud lenni.
Mondok egy példát. A második világháború katonái ha elkezdték volna követni a "krisztusi tanítást", mi lett volna? Mondjuk az amcsik. A Szovjetunió egyedül nem bírt volna el a Harmadik Birodalommal.
Meg nézzük a mostani iraki helyzetet. Ha ott lennék, tudod mit tennék? Nem, nem futnék el, a sátán kutyái így is, úgy is megölnének. Hanem a nagy krisztusi szeretet jegyében addig irtanám őket, amíg fel nem fordulnék. Majd az isten kiválogatja őket. És tudod mit? Nem hiszem hogy isten ezt ellenezné. A Boko Haram terroristáit is már rég le kellett volna mészárolni.
Ezek szélsőséges példák, de rámutatnak, hogy a "krisztusi tanításból" mindenekfelett való eszményt csinálni balgaság.
Az csak akkor működik, ha mindenki betartja.
Egyébként, a Jelenések Könyve szerint Krisztus nem bíróként fog visszajönni?
Ott aztán lesz mészárlás, akarom mondani ítélet.
Nesze neked krisztusi tanítás. Elég könnyű félreértelmezni vagy meghamisítani Jézus személyét.
Olyan felekezetet meg én se tudok.
Az Isten dolga. Azt mondta hogy ismeri az övéit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!