Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne legyek...

Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire introvertált?

Figyelt kérdés
Fiatal fiú vagyok, még gyerek és úgy érzem, hogy túl introvertált vagyok. Nagyon könnyen el tudok beszélni bárkivel, ha kevesen vagyunk, de ha már nyolcnál több ember van jelen, nehezemre esik a beszéd. Mit tudok tenni ez ellen?

#introvertráltság
2017. jún. 27. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel az emberek jóresze így van.

Én is jobban szeretem a kis társaságot (2-4 fő kb), de ha olyan téma ugrik fel, amihez nem tudok hozzászólni hiába érzem jól magam általában azokkal az emberekkel, ilyenkor kínosan érzem magam valamiért.

Ismeretlenekkel, barátok barátaival is ugyan ez van, nem tudok hozzászólni a beszélgetéshez, tehát csöndben ülök és várok :D

2017. jún. 27. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy dolog az introvertált és más a gyakorlatlan, tapasztalatlan...
2017. jún. 27. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:

A leírt jelenség normális nem kell rajta változtatni csak ha ettől rosszul érzed magad, de akkor már nem is introvertáltságról, hanem kommunikációs gyakorlatlanságról van szó.

A normális ember harmóniában van önmagával és egyszerre csak kevés ember társaságát igényli, azokkal viszont bizalmas meghitt kapcsolatra is képes. 8-nál több ember az már egyértelműen sok, nem lehet egyszerre 8 emberrel beszélgetni, mert az már nyilvános pódiumbeszélgetés, nem magánélet.

A túlzott extrovertáltság sokkal kellemetlenebb lehet önmagadnak és a környezetednek is. Borzalmas ha valaki mindenkivel megosztja minden érzését, gondolatát, folyamatosan fecseg, minden társaságban vihog, jópofizik, és leállíthatatlan.

2017. jún. 28. 10:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, ez megnyugtatott! :)

Hogyan lehetnék jobb abban, hogy nyilvánosság előtt beszéljek? Tudnátok tippeket adni?

Előre is köszönöm! :)

2017. júl. 2. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!