Mi az élet értelme?
a volt tanárom erre azt mondta hogy 1 maradandó dolgokat alkossuk és hogy fenn tartsuk a "fajtánkat"
bár ezzel lényegében nem kaptam választ a kérdésemre.
nem értem például fenn maradnia az embernek, mint faj. Hasznunk nem sok van, sőt leginkább ártunk is az élővilágunknak, bolygónknak.
Meg mindenki azt mondja ,becsüljük meg az életet mert ezt ajándékba kaptuk. Hát köszönöm de én ilyen ajándékot nem szeretnék, nem önszántamból akartam ezt.
használjuk ki az életet gyüjtsünk pozitív emlékeket! De minek? A koporsóban már amikor a férgek esznek valószínűleg nem fog számítani. Bár nem tudhatjuk 100% ra de feltehetőleg a halál után már semmi sincs, se gondolatok se semmi. akkor meg tök felesleges volt megszületni.
nem akarok egy "megmondom a tutit" emberkének tünni, bár alapvetően eléggé fenn hordom az orromat. Mondjuk 16 évesen nem hinném bármi értelme ilyeneket írnom. Az idősebbek feltehetőleg úgyis lehurrognak mert ,hogy "mit tudsz te még az életről?-semmi" és igazuk is van. Semmit se tudok ezért teszem fel ezen kérdést/kérdéseket hátha kapok valami értelmes választ.
bocsánat hogy elvettem az idődből amíg ezt végig olvastad, de úgyéreztem le kell ezeket a gondolatokat írnom.
"a volt tanárom erre azt mondta hogy 1 maradandó dolgokat alkossuk és hogy fenn tartsuk a "fajtánkat" .
A tanárod túlságosan földhözragadt, és hülye!
SENKINEK sem kell maradandót alkotni, ez úgy baromság, ahogy van! Meg a "nyomot kell hagynom" is, ami ugyanez! Nyomot a kutya hagy amikor szart egyet, jól jegyezzétek meg!!
Az ilyen idióta divatmajmok semmit sem tudnak az élet értelméről és annak élvezetéről. Csak beállnak a sorba a többi birka mellé és bégetnek.
Az életnek az az értelme, amilyen te értelmet adsz, vagy nem adsz. Egyik sem különb a másiknál, és nincs alá- fölé se.
A legjobb élvezni, és nem ilyen baromságoknak bedőlni a sok bizonyítási kényszeresek táborába beállni, mert "kell", és "muszáj".
Ilyen nincs. Aki élvezni akarja az életet, az meg fogja találni benne az élvezetet :) Mindenféle megmondó emberek nélkül, hogy mit "kell", és milyen "nyomot kell" hagyni magunk után. Hülyeség!
Részemről egy alapszabály van: élvezni az életet úgy hogy senkinek ne okozzunk ezzel csalódást, és rossz emlékeket. Magyarul embernek maradni ebben az embertelen közegben.
Nekem ennyi az élet "értelme", és ezen belül pedig minden normális tevékenységet és érzelmeket élvezek :)
szellemi fejlodes (az elet ertelme, nem hiaba valo, de ha neked ugy jobb akkor legyen hiaba szamodra)
a vallasok megadjak a vallaszt de ugye napjainkban megvetik ezeket a valaszokat es a vallasokat is
igy kitaszit a tarsadalom ha hivo vagy, uldozni es gyulolni fog
Kedves Kérdező!
Az élet egyik lehetséges értelme a gyakis válaszok olvasgatása, mielőtt századszorra feltennéd ugyanazt a kérdést :D
Eddig hetente kétszer fordultak e kérdéssel hozzánk, sztem a vakáció kitörésének hatására ez a szám emelkedni fog. Eddig előfordult h a fenti kérdésre adott válaszok közül az értelmesebbeket be-be másoltam az új kérdezőknek, de ezt a hagyományt beszüntetem: tessék küzdeni! Ha nem küzdesz, azt is jelenti, Neked nem ér meg a kutatás kb egy-másfél órás gépelést és olvasgatást. Ha nem ér meg ennyit az informálódás, akkor válassz vmi egyszerűt, hozzád illőt, amin nem kell sokat gondolkodnod.
Üdv Ԙ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!