Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy a magyarok...

Mért van az, hogy a magyarok mindig olyan csodálatosak?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan csak azt hallja az ember, hogy:

-Magyarország a legszebb ország a világon

-a magyar nők a legszebbek

-Magyarországon rengeteg megmagyarázhatatlan és természetfeletti dolog van

-a magyar tudósok a legokosabbak

stb.

Nem azt mondom, hogy valamelyest egyiknek sincs valóságalapja, de azért szerintem túlzás, hogy kis hazánkat mindig a legek közé sorolják...

Itt van pl. ez a 6:3-as magyar-angol meccs. 1000 éve volt, de még MINDIG azt halljuk minden második nap. Hány csapatnak sikerült már megvernie az angol focicsapatot? Soknak. Érdekes, azokat sehol nem halljuk...

Szarok vagyunk fociban? A magyar focisták semmit nem tudnak felmutatni? Dehogynem! 1953-ban legyőztük az angolokat!

Nem szánalmasak ezek egy kicsit? Véleményeket kérek, nem oltásokat! Köszi! :)

2010. máj. 18. 22:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A nemzetnek is van "lelke".Az ország a test.

Nem véletlenül használják rá a "csonka" jelzőt, mint egy emberre.

A magyar néplélek a "Négyes" ="művész"

ennek a sajátossága, hogy mindig a többiekhez hasonlít, másnak érzi magát. Sokkal jobbnak - és sokkal gyengébbnek. Kívülről nézeget, szenved, de végül nagyot alkot - szenvedés árán.

Ez egy sajátosság. Egy lelkialkat.

Nem rosszabb a többinél - és nem is jobb.

Meg kell értenünk, hogy ugyan olyanok vagyunk, és mégis nagyon egyediek, és ez jó.

Enneagramma szerint.

u.i.: hogy mozgássérültek lettünk, még irígyebek (és büszkébbek)lettünk. Ez is egy sajátossága a négyesnek. Természetes velejáró hiba, amit le kell küzdenünk!

2010. máj. 18. 23:24
 12/18 anonim ***** válasza:

.nekem tetszenek a falfirkák. .meg a nők.

Túrista

2010. máj. 18. 23:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez kb. olyan kérdés, mint mikor a kéz, a láb, a szív meg a tüdő vitatkozott, hogy melyikük a fontosabb?
2010. máj. 18. 23:26
 14/18 anonim ***** válasza:
Sose használnám magamra a "szánalmas" jelzőt. Másokat szánnék - ha kell. Magamat minek sajnáljam? Vagy szégyelljem? Ez vagyok, ilyen vagyok. Akinek nem tetszik, ***********! Lépek egyet, s továbbléptem.
2010. máj. 18. 23:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb külföldi nyitott, kíváncsi. Nme pocskondiázni jön.HA koszos az utca(csak Pesten az, mint más nagyvárosokban, pl Párizsban) - nme arra gondol, hogy "minek jöttem ide" hanem, hogy enyje, de kedves város, milyen romantikus a koszlott falaival, - de azért jó, hogy otthon nálam tisztaság van. Két hétre viszont remek hangulata van, mint Buenos Aires, 1920-ban. És milyen jó lába van a pincérnőnek.de itt a barinőm, imádom, jó hogy együtt éljük át ezt...és ennnyiért..hüle lettem volna otthon maradni..jövök még..dobok rézpénzt a kútba, akkor biztos visszajövünk ide egyszer.
2010. máj. 18. 23:38
 16/18 anonim ***** válasza:
"Legfőbb időtöltésük, hogy néznek előre a múltba"
2010. máj. 18. 23:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Figyelj,így is elég pesszimista és frusztrált ez a nép,néha kell ilyeneket is hangoztatni,kell egy kis önbizalom a magyaroknak.
2010. máj. 19. 15:50
 18/18 A kérdező kommentje:
köszi a kommenteket :)
2010. máj. 19. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!