Mért van az, hogy a magyarok mindig olyan csodálatosak?
Mindenhonnan csak azt hallja az ember, hogy:
-Magyarország a legszebb ország a világon
-a magyar nők a legszebbek
-Magyarországon rengeteg megmagyarázhatatlan és természetfeletti dolog van
-a magyar tudósok a legokosabbak
stb.
Nem azt mondom, hogy valamelyest egyiknek sincs valóságalapja, de azért szerintem túlzás, hogy kis hazánkat mindig a legek közé sorolják...
Itt van pl. ez a 6:3-as magyar-angol meccs. 1000 éve volt, de még MINDIG azt halljuk minden második nap. Hány csapatnak sikerült már megvernie az angol focicsapatot? Soknak. Érdekes, azokat sehol nem halljuk...
Szarok vagyunk fociban? A magyar focisták semmit nem tudnak felmutatni? Dehogynem! 1953-ban legyőztük az angolokat!
Nem szánalmasak ezek egy kicsit? Véleményeket kérek, nem oltásokat! Köszi! :)
Igazad van.
DE ha folyton azt hallanánk, hogy szinte semmit nem tudtunk eddig letenni az asztalra, akkor még ott se tartanánk, ahol most... kell az embereknek a biztatás!
Erről a 6:3-ról én évek óta nem hallottam, meg azt se hallottam még, hogy itt különösen sok lenne a term.feletti dolog :S
De amúgy ezen én is mindig csodálkoztam, hogy ha tényleg mi lennénk a legokosabbak, meg stb, akkor h-h a legtöbb ember a világon azt se tudja, hol van Magyarország?!?!
utolsó: na erről beszélek :)
utolsó előtti: nem azt mondom, hogy húzzuk meg magunkat, hanem csak hogy egy egészséges önbizalma legyen az országnak, és ne essünk folyton túlzásokba. a kettő nem ugyanaz. de köszönöm a válaszodat, mint ahogy az utolsónak is :)
Mert a kutya se szorik a maga vackába. Mit kellene tenni? Ócsárolni magunkat?
Egy amerikaitól nem azt hallod hogy ők a legszebbek, legjobbak, legokosabbak a világon? vagy egy némettől?
Vagy a legutolsó pária nem azt hangoztatja-e, hogy ő a legfontosabb kaszt tagja, mert nélkülük megenné a kosz Indiát?
Természetesen mindenki tudja, hogy minden ember egyenlő, és minden nép egyformán fontos. MI IS ELENGEDHETETLENÜL FONTOSAK VAGYUNK A VILÁG SZÁMÁRA! Ezért mindenki arról beszél, amiben ő fontos, ami neki fontos, ami rá van bízva.
Talán a családban nem úgy beszéltek - elnézóő jóindulattal a külvilággal szemben - hogy mi vagyunk a legjobbak?? Persze, ez igaz is. A saját értékeink szerint.
Az összetartozást erősíti, ha a közös erényeinket soroljuk.
A 6:3-at nem a magyarok emlegetik, hanem az a külföldi, aki semmi mást nem tud rólunk, de mégis szeretne kapcsolatot kezdeni a beszélgetéshez.
Ha egy szomáliaival találkoznék, én is Waris Dirie-t hoznám szóba azon egyszerű ok miatt, hogy semmi mást nem tudok az országról. Ami 7x nagyobb hazánknál pedig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!