Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy a magyarok...

Mért van az, hogy a magyarok mindig olyan csodálatosak?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan csak azt hallja az ember, hogy:

-Magyarország a legszebb ország a világon

-a magyar nők a legszebbek

-Magyarországon rengeteg megmagyarázhatatlan és természetfeletti dolog van

-a magyar tudósok a legokosabbak

stb.

Nem azt mondom, hogy valamelyest egyiknek sincs valóságalapja, de azért szerintem túlzás, hogy kis hazánkat mindig a legek közé sorolják...

Itt van pl. ez a 6:3-as magyar-angol meccs. 1000 éve volt, de még MINDIG azt halljuk minden második nap. Hány csapatnak sikerült már megvernie az angol focicsapatot? Soknak. Érdekes, azokat sehol nem halljuk...

Szarok vagyunk fociban? A magyar focisták semmit nem tudnak felmutatni? Dehogynem! 1953-ban legyőztük az angolokat!

Nem szánalmasak ezek egy kicsit? Véleményeket kérek, nem oltásokat! Köszi! :)

2010. máj. 18. 22:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Igazad van.

DE ha folyton azt hallanánk, hogy szinte semmit nem tudtunk eddig letenni az asztalra, akkor még ott se tartanánk, ahol most... kell az embereknek a biztatás!

2010. máj. 18. 22:24
 2/18 A kérdező kommentje:
ebben igazad van, de szerintem attól, hogy mindig ezt emlegetjük, mindenkinek tele lesz Magyarországgal a hócipője (mint ahogy már nekem is kezd). ehelyett szerintem azt kéne mindig híresztelni, hogy a világ más részein milyen felfedezéseket tettek a kutatók. ezzel lehetne motiválni a magyarokat. legalábbis szerintem :)
2010. máj. 18. 22:28
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Merjünk kicsik lenni!

:S

2010. máj. 18. 22:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Erről a 6:3-ról én évek óta nem hallottam, meg azt se hallottam még, hogy itt különösen sok lenne a term.feletti dolog :S

De amúgy ezen én is mindig csodálkoztam, hogy ha tényleg mi lennénk a legokosabbak, meg stb, akkor h-h a legtöbb ember a világon azt se tudja, hol van Magyarország?!?!

2010. máj. 18. 22:44
 5/18 A kérdező kommentje:

utolsó: na erről beszélek :)

utolsó előtti: nem azt mondom, hogy húzzuk meg magunkat, hanem csak hogy egy egészséges önbizalma legyen az országnak, és ne essünk folyton túlzásokba. a kettő nem ugyanaz. de köszönöm a válaszodat, mint ahogy az utolsónak is :)

2010. máj. 18. 22:47
 6/18 anonim ***** válasza:
53%
Ezeket a leg-eket egyes magyarok találták ki, és CSAK a magyarok szerint van igy. Már régen élek külföldön, de még senkitöl sem hallottam olyat, hogy pl. a magyar nök szépek (NEM a legszebbek, hanem csak szépek) lennének, egyetlen, ami közismert, hogy Magyaroroszág az egyik LEGszemetesebb és LEGpiszkosabb ország. Erre - ami ismert - nem lehet senki sem büszke, amit meg sokan emlegetnek, az egyáltalán nem igaz és nem ismert.
2010. máj. 18. 22:50
 7/18 A kérdező kommentje:
hát igen, sajnos ez a probléma. azt a kevés jót, ami itt van, agyba-főbe hangoztatjuk, de pl a FŐVÁROSBAN (nem a kis falukban!!!) nem takarítjuk le a falfirkákat, de a turistákat csábítjuk ide minden hülyeséggel... de amit itt tartózkodásuk alatt látnak, az nem számít... amúgy hol élsz?
2010. máj. 18. 22:58
 8/18 anonim ***** válasza:

Mert a kutya se szorik a maga vackába. Mit kellene tenni? Ócsárolni magunkat?

Egy amerikaitól nem azt hallod hogy ők a legszebbek, legjobbak, legokosabbak a világon? vagy egy némettől?

Vagy a legutolsó pária nem azt hangoztatja-e, hogy ő a legfontosabb kaszt tagja, mert nélkülük megenné a kosz Indiát?

Természetesen mindenki tudja, hogy minden ember egyenlő, és minden nép egyformán fontos. MI IS ELENGEDHETETLENÜL FONTOSAK VAGYUNK A VILÁG SZÁMÁRA! Ezért mindenki arról beszél, amiben ő fontos, ami neki fontos, ami rá van bízva.

Talán a családban nem úgy beszéltek - elnézóő jóindulattal a külvilággal szemben - hogy mi vagyunk a legjobbak?? Persze, ez igaz is. A saját értékeink szerint.

Az összetartozást erősíti, ha a közös erényeinket soroljuk.

A 6:3-at nem a magyarok emlegetik, hanem az a külföldi, aki semmi mást nem tud rólunk, de mégis szeretne kapcsolatot kezdeni a beszélgetéshez.

Ha egy szomáliaival találkoznék, én is Waris Dirie-t hoznám szóba azon egyszerű ok miatt, hogy semmi mást nem tudok az országról. Ami 7x nagyobb hazánknál pedig...

2010. máj. 18. 23:16
 9/18 anonim ***** válasza:
Azért kicsit eltúlzod a dolgot. Nincs másik ország, aki ennyi Nobel díjast adott volna a világnak, akár arányaiban, akár összességében. És még nem néztem azokat, akik nem kapták meg a díjat. Egy betűt nem tudsz leírni anélkül, hogy nem használnál magyar találmányt (Neumann János, Biró László József). És ez a tudományok és mára a hétköznapok minden területén így van. Mi hajtja a számítógéped (ismét Neumann)? Elektromos áram (Háromfázisú generátor=Bláthy Ottó Titusz, Transzformátor=Bláthy Déri Zipernovszky, Fogyasztásmérő=Bláthy, Atomerőmű=Szilárd Leó Teller Ede). És még fel sem álltál az asztal mellől.
2010. máj. 18. 23:17
 10/18 anonim ***** válasza:
Mi az az "oltás"?
2010. máj. 18. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!