Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagy, vagy kisváros szélén...

Nagy, vagy kisváros szélén élni olyan mint falun, vagy másabb? melyik jobb?

Figyelt kérdés
meglepődtem több vidéki ismerősömön akik a környékbeli falvakból még a környező kistérségi tizenezres központ kisvárost is túlzsúfoltnak vélik ahol élek, nem élnének itt, pedig belegondoltam hogyha a szélén valahol letelepedik az ember akkor hasonló lehet a vidéki faluhoz mégis elérhető közelségben van többminden mint egy faluban, (maximum kicsit forgalmasabb ha főútvonal mentén van) mégsem kell 10-15 kilométereket menni bringával elérhető gyakorlatilag minden
2017. jún. 2. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól tapasztaltam, láttam, akkor a falusi családi ház és egy külvárosi lakónegyed annyiban különbözik, hogy a házaknál jóval kisebb az udvar, illetve több a beépített terület a városban. Faluban nem olyan ritka, ahol nincs ház, hanem csak egy üres, füves terület, a szomszédban persze házak. Illetve sejtésem szerint egy városban bárhol élsz, nagyobb forgalom, mint faluban. Hiszen ahol alapból nagyobb a forgalom, és máshol próbálják megoldani az eljutást, ott keletkezik átmenő forgalom, még egy viszonylag eldugottabb helyen is. Faluban ez nem jellemző, majdnem az ott lakók járnak csak az utcákban, illetve akik oda tartanak. Legalábbis én ezt tapasztalom.

De összességében nem hinném, hogy nagy különbség lenne otthon lenni zsúfoltság, vagy forgalom szempontjából. Viszont a város közelsége egyértelműen a városi léthez dönti a mérleg nyelvét.

2017. jún. 2. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Én pl Óbudán lakom, főváros peremkerülete és imádom. Nagyon nyugis, minden szomszéddal jóban vagyok, mindenki névszerint ismer mindenkit, még a környező lakók is ugyanúgy felismernek meg random beszélgetnek velem az utcán. Olyan mint egy kis közösség, a boltban is ugyanúgy kérdezik,hogy van a család, figyelünk egymásra,nincs hangoskodás se szinte soha. Néha úgy érzem magam mintha faluban laknék pedig ez egy panel lakótelep. :D
2017. jún. 2. 20:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagyváros szélén laktam, most faluban élek. Azt a különbséget vettem észre, hogy itt más a légkör. Otthonosabb. A nagyváros széle inkább alvóváros, az emberek elmennek dolgozni, majd hazamennek, nappalra relatíve kiürül a környék. Itt a faluban nem így van, egész nap mennek a futárok házakhoz, nagy a mozgás, zajlik az élet.
2017. jún. 2. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!