Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet-e cigány nemzetiségű tanár?

Lehet-e cigány nemzetiségű tanár?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi esélye van arra egy tisztességes cigány nőnek vagy férfinek, hogy tanárként helyezkedjen el?

És ha sikerül, mennyi tiszteletet várhat a diákoktól? Mit váltana ki egy kisiskolában és főleg mit egy középiskolában/gimnáziumban? Ti hogyan fogadnátok?

kérlek, csak normális válaszokat írjatok!Köszönöm!:)

2010. máj. 17. 16:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy lehet, szerencsére van is belőlük néhány.

Nem szeretem a cigányokat, de tisztelettel vagyok azok iránt, akik tanulnak és tisztességes ember válik belőlük.

Egy normális iskolában ez nem jelenthet ez problémát.

2010. máj. 17. 16:41
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Miért ne lehetne esélye, egy tisztességes,tanult,kultúrált embernek arra, hogy tanár legyen?

Ugyanannyi tiszteletet várhatna a diákoktól, mint a többi tanár.

Ha normális iskolába menne tanítani, akkor nem váltana ki semmit (én szerintem) .

Én elfogadnám. :-)

És megjegyezném, hogy Jobbik szavazó vagyok.

2010. máj. 17. 16:42
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak a magam nevében tudok válaszolni. Én maximális tisztelettel néznék fel egy cigány származású tanárra. Főleg a származása miatt. Volt elég akarata, esze, kitartása és gondolom megfelelő családi háttér is. Elég baj, hogy a származás egyben megkülönböztetés is nálunk. Azt is tudom, hogy sokkal nehezebb volt idáig eljutni, mint egy magyar származású, esetleg kevésbé rátermett embernek. Kislány koromban az anyukám mindig azt mondta, adják meg a lehetőséget a cigányoknak is, hogy kikupálódhassanak. Akkor még nem igazás értettem, de volt egy iskolatársam, aki putriból került a tanárképzőbe. Általánosban is ő volt a suli esze, de akkor mi nem tettünk különbséget egymás között, és szerettük nagyon, mert mindenkinek tudott segíteni a tanulásban, tök jó fej volt. Az a baj, hogy azóta nagyon eldurvultak a származás miatti megkülönböztetések. Mindenesetre én szívesen íratnám be a gyerekemet olyan osztályba, ahol cigány az osztályfőnök, de erről lemaradtam két felnőtt gyerekkel.
2010. máj. 17. 16:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy lehet. Tiszteletet meg annyit kap, amennyit kiérdemel. Szerintem ez származástól független, ha erőskezű, szigorú tanár, akkor tisztelik.
2010. máj. 17. 16:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Az én környezetemben nincs olyan cigány, aki el tudná végezni a gimnáziumot nem még a főiskolát.

És ez szomorú dolog minden szempontból!

2010. máj. 17. 17:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt a gimiben egy pár éve. Semmilyen fennakadást nem okozott, nem igazán foglalkoztunk azzal, hogy cigány, ez elég intelligens közeg volt amúgy, máshol szerintem nem volt ekkora szerencséje (elköltözött a városból, most nem tudom, mi van vele) amúgy teljesen normális férfi volt, csak emelett cigány
2010. máj. 17. 17:10
 7/14 anonim ***** válasza:
természetesen lehet,én csak támogatni tudlak,nagyon sok iskolában tanítanak nem magyar tanárok,(roma,kínai,vietnámi és például az én párom is tanár,ő egyiptomi).szerintem a diákok többségével nem a származásod miattt lesz problémád,hanem csak azért,mert neveletlenek.
2010. máj. 17. 17:14
 8/14 dellfil ***** válasza:
88%

A középiskolai történelemtanárom cigány származású volt. Felnéztünk rá, mert jó tanár volt. Eszünkbe se jutott a származását nézni.

Lehet, hogy azért is, mert nem mostanában érettségiztem. 1974-ben.

2010. máj. 17. 17:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Igaz,én tanító szakon végeztem de a sulinkban többen is voltak.

Bizonyos szempontból jó is ez, mert mondjuk az iskolában jobban elfogadják a szülők (elnézést a kifejezésért) a közülök valót. Ls tapasztalatom szerint jobban is becsülik.

Van cigány származású kollégám és nagyon jól kijön a szülőkkel, a diákokkal sincs semmi gondja.

2010. máj. 17. 17:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem kell kihegyezni a dolgot a pedagógus pálya irányára. Bármilyen beosztásban és munkahelyen lehet származási konfliktus mentesen, ha az adott munkakörre felkészült és a feladatát korrekt hozzáállással végzi.
2010. máj. 17. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!