Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek több női vegyész...

Szerintetek több női vegyész van mint férfi?

Figyelt kérdés

2017. máj. 23. 07:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem közel azonos arányban vannak nők és férfiak.
2017. máj. 23. 09:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem egyik barátnőm vegyész, így ő általa látok bele picit a dologba.

Sokféle irányba el lehet menni, ha vki kémiát / vegyészetet végez egyetemen. Pl. gyógyszertári dolgozók többségben vannak nők.

Viszont kutatók már férfiak vannak többen. Ennek elég árnyalt okai vannak. Leginkább az, hogy sajnos a kutatók között még mindig él az a nézet, hogy tudományos pályán a férfiak jobbak, és kész, és a nőket mindenféle sunyi eszközzel megpróbálják eltántorítani. Akkor már kinéznek egy nőt maguk közül, ha egy konferenciára csinosan, sminkelve, kifejezetten elegáns ruhában érkezik, mert "a sminkelés fontosabb neki, mint a munka", és kb. akkor hiszik el, hogy tényleg ért hozzá, ha toprongyosan van. Barátnőmet is megszólták azért, mert megfésülte a haját és tett fel szempillaspirált, közben meg látszik, hogy szarul érzi magát, mert régen még jobban szeretett adni magára, és hiányzik, hogy feltehessen egy szájfényt, rúzst, pirosítót, felvehessen egy magasabb sarkú cipőt, anélkül, hogy pofákat vágnának rajta. Meg külföldi gyakorlaton a tanára, akinek a csoportjában messze a barátnőm volt a legokosabb és a legszorgalmasabb, megmondta neki, hogy tudományos pályán csak férfiak lehetnek jók, így, a szemébe. Ilyenek sok lányt eltántorítottak már, elhitték magukról, hogy kutatónak nem érdemes menni, mert úgysem elég jók, mentek inkább gyógyszertárosnak, kozmetikai üzemekbe stb.

2017. máj. 23. 10:45
 3/6 Sunshinedoll ***** válasza:
Kutatási területen szinte mindenhol férfi többlet van, de egyetemi évfolyamokon én úgy látom, hogy vegyész/kémia/gyógyszerész/vegyészmérnök szakokon lányok vannak többségben.
2017. máj. 23. 16:31
 4/6 Sunshinedoll ***** válasza:

#2 Nálunk van olyan professzornő, akinek lány phd-sai voltak, és egyik ismerősöm, srác, nála lett pds, a professzor SAJÁT FÉRFI KOLLÉGÁI ott örültek, hogy jaj de jó, végre lesz kivel megvitatni az adott kutatási területet. Ahelyett, hogy a saját kolléganőjüktől kérdezték volna mondjuk, ők a phd-s sráccal konzultáltak mindig. Az mekkora genyóság már.

De nem csak az eltántorítás meg a kirekesztés miatt nehéz, hanem azért is, mert baromi nehéz egyensúlyozni a családalapítással. Ha egy nő szül, akkor legtöbbször ő marad otthon, kiesik neki x év, onnan már a legtöbb nem nagyon jön vissza kutatni sajnos.

2017. máj. 23. 16:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon elgondolkodó dolgokat írtatok! Kicsit el is szomorodtam tőle hogy manapság is történik ilyesmi. Köszi a válaszokat, jöhetnek még!
2017. máj. 23. 19:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Több férfi van jelen a tudományban, mert egyrészt több férfi reál beállítottságú, mint nő, másrészt amelyik nő jelen van, azt is nehezen veszik komolyan.

Engem speciel nem érdekel a kutató neme. Aki jó, azt nemtől függetlenül elismerem.

2017. máj. 24. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!