A számítógép lassan átveszi a családra szánt időt. Hogyan korrigáljak?
20 éves lány vagyok, a szüleimmel élek. Szinte minden szabadidőmet a gép előtt töltöm, ilyenkor vasárnap este pedig olyan jó lenne összeülni a családdal beszélgetni, de mindig találok magamnak kifogást, hogy most miért nem alkalmas a dolog. Majd ha elköltözök visszasírom azt a sok szabadidőt amit velük tölthettem volna, azokból lennének a szép emlékek, helyettük viszont bújtam a netet azzal nyugtatva magam, hogy egyetemi dogához keresem az anyagot.
Hogy lehet leszokni erről a függőségről?
Én is sokat ülök előtte, de engem nem zavar:).
Szoktam beszélgetni a családdal is, főleg a kajálások alatt.
Én a párommal élek, olyan szinten gépfüggők lettünk, hogy már az ételt is itt fogyasztottuk. Most vettünk egy asztalt, hogy legalább ne a gépnél együnk.
Szerintem csak akaraterő kell leszokni erről, na de ezt nem vizsgaidőszakban fogom tesztelni :D
(mondjuk ha a szüleimnél vagyok néha, akkor eszembe se jut odaülni a géphez, még a mobilom se nézem napokig. Mert kb havonta látjuk egymást csak...)
21/L
Annyira nem nagy a baj, mivel felismerted, hogy számítógépfüggő vagy. A betegek nem hajlandók szembesülni azzal a ténnyel, hogy betegek.
Hogy lehet kigyógyulni? Pl. töröld magad az iwiwről, facebookról, myspace-ről stb. ha nem tudod megállni, hogy mindig megnézd, ki szólt hozzá(d). Ugyanez igaz az msn-re, skypera is. Állítsd a státuszodat rejtettre.
Egyébként tök igazad van, ráadásul bármilyen fájdalmas a szüleid sem élnek örökké és lehet 20 év múlva már nagyon fájni fog, hogy ezeket az időket tőlük is elvetted, nem csak magadtól.
Próbálj rendszert vinni a számítógépezésbe. Pl. tűzd ki magad elé, hogy akármi lesz is, este 7 után kikapcsolod a géped. Ha van valami rendszer, ami alapján a gép előtt vagy, akkor az segít, hogy a többi időt hasznodan töltsd el.
Van barátod?
Mert ha nincsen, akkor lehet, hogy az (is) a baj.
Hogy nincsen kiért nem a gép előtt ülni.
Én is ilyesmi cipőben járok, csak én fiú vagyok. :)
De szentül hiszem azt, hogy ha lenne egy barátnőm, akkor nemérdekelne a gép.
Próbálj barátokat, barátot szerezni, mert biztos, hogy úgy könnyebb lesz "lejönni" a gépről!
Sok sikert és kitartást! :)
Én letöltöttem egy egyszerű, szimpla kis programot, aminek ClockX a neve. Ezzel be lehet állítani "riasztásokat", mint az ébresztőórákon, meg a telefonokon. Kb be lehet mérni, melyik a nap azon szakasza, amikor a gép előtt ülsz (pl nálam du. 5-6 körül) erre az időre beállítasz egy ilyen riasztást, és esetleg beleírsz valami szöveget.
Nekem bevált, bár én a tanulás miatt vezettem be, hogy ne mindig este, gépezés után kezdjem el...
De sok sikert! Fontos a családdal töltött idő és a gép meg ráér. Használd ki, amíg a szüleiddel lehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!