Mondjatok híres Magyarokat a világból? Ki, hol, mit? Pl. : Csúpo Gábor, USA, Klasky Csupo animációs filmstúdió megalapítója. Neumann János, USA, számítógép. Stb.
Teller Ede... most nincs kedvem a wikiről bemásolni, de ő is híres magyar tudós volt külföldön.
Szent György Albert... nem tudom merre járt amikor hajózni volt, de ő jött rá hogy bizonyos 'c-vitamin'.... a nobel díjjal biztos nem volt népszerűtlen a világban...
ha nem ismernéd az oldalt:
Történelmi személyiségek és sportolók felsorolásába nem fogok belekezdeni, mivel egyrészt vannak jópáran, másrészt pedig biztosan kihagynék fontos neveket.
Inkább mondok egy oly nevet, akit a kemény zenék rajongói (black/death metal) világszerte ismernek és elismernek.
Csihar Attila - black metal
Puskas Ocsi bacsi- ahol eddigi eletemben jartam meg nem volt olyan orszag ahol nem ismertek volna...
Papp Laci - eleg hires
Petofi Sandor - ha jol emlekszem a legtobb verset forditottak idegenylevre, magyar koltok kozul (ha hulyeseget mondtam javitsatok ki!)
Attila, a hun :) meg Afrikaban is ismerik :)
Matyas kiraly
Most igy ennyi jutott eszembe...majd ha meg tobb akkor irok :)
...aki meg eszembe jutott:
Soros Gyorgy
Kerry Katona - Girls Aloud
Andy Vajna
Kertész Mihály - Michael Curtiz
Zsigmond Vilmos
Kovács László
Gábor Zsazsa - Még Al Bundy is megemlítette :)
Nicolas Sarkozy
és még sokan mások, sok-sok területről. A magyarok elég pengék :).
ui.: talán a Mystery Gang is lassan ide sorolható.
Robert Capa
George Cukor
Tony Curtis
Joe Eszterhas
Peter Falk
William Fox
Tom Lantos
Pulitzer József
Moholy Nagy László
Charles Simonyi
Szeles Mónika
Szilárd Leó
Wigner Jenő
Zukor Adolf
Galamb József
Antal Nimród
Rengeteg magyar származású van még pl:Calvin Klein, Mark Spitz, Goldie Hawn, Kesha, Bruno Mars,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!