Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért reszketnek ennyire...

Miért reszketnek ennyire párszáz forintért?

Figyelt kérdés

Budapest belvárosában élek. Elég sokszor látom, hogy a boltokban az emberek önmaguk karikatúrájaként őrjöngenek párszáz forint miatt. Rendszerint nem jogos a panaszuk, csak bosszantják a pénztárost/eladót és feltartják a sort. Az ilyen hülyeségekre gondolok, hogy pl. "ez a termék tegnap még akciós volt, ma miért nem?" meg "hogy-hogy ennyi lett a végösszeg, biztos elszámolta!"

Habzó szájjal verik a pultot, miközben nincs is igazuk. De hogy lehet így reszketni a pénzért?? Most ne írjatok olyan választ, amikor tévedett az eladó és (jogosan) figyelmeztetni kellett. Valaki világosítson már fel: mi történt a fővárosiakkal, hogy ilyen ....rágók lettek?

2010. máj. 16. 20:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert alig tudnak megélni, nem lehet? Esetleg, tán, véletlenül netalán.
2010. máj. 16. 20:44
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Az történt kérlek, hogy durván leszegényítették az embereket. Sokunknak párszáz forint a napi ebéd. Örülj hogy nem tudod mit jelent ez.

Kérdésed kb azt juttatja eszembe, mikor az egyszeri uralkodó megjegyezte a kenyeret követelő népre: ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?

2010. máj. 16. 20:46
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Meg azért, mert nem jogászok, így gőzük sincs arról, hogy mikor jogos a panaszuk és mikor nem, viszont egy próbát mindig megér.
2010. máj. 16. 20:46
 4/24 anonim ***** válasza:
62%

De jó kérdés... Egy belvárosi étkezdében vagyok kasszás, úgy működik, hogy fognak egy tálcát, rápakolják a kajájukat, aztán mielőtt leülnek, nálam kifizetik. Mindennek ki van írva az ára, mégis folyton belémkötnek, de pont ahogy írtad: -Ez miért ennyi? Ez hogy jött ki?

Fejszámolózsenik, néha 2x480 ft is gondot okoz nekik, aztán mikor megmutatom a blokkon, hogy mi micsoda, akkor morogva odébbállnak, persze nem kérnek bocsánatot, amiért bunkón nekemestek, se a többi sorbanállótól, hogy tök feleslegesen tartottak fel mindenkit! Kezdem megszokni, egyszerűen bunkók és kész! Ha sokallják, akkor vigyenek otthonról egy szendvicset, nem!?

2010. máj. 16. 20:49
 5/24 anonim ***** válasza:
86%
Ugye olyat még sosem hallottál,hogy rezsiszámlák, éhség, gyógyszerárak,nyomor,nyugdíj??
2010. máj. 16. 20:49
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Majd, ha az ezres lesz a fémpénz, felfele fogják "kerekíteni"...
2010. máj. 16. 20:53
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem sz@rrágók, hanem baromi szegények lettek. Én nem a fővárosba élek, egy közeli kisvárosban, nap mint nap tapasztalom, hogy milyen nagy a szegénység. Aki darabra, előre kiszámítva veszi a zsemlét, x szelet párizsit kér, nem 10-20-30 dekát, akkor annak nagyon sok még egy százas is. Remélem, soha nem jutsz olyan helyzetbe, mikor napról-napra fillérre (már nincs, így forintra) kiszámítva kell beosztanod a havi jövedelmed.
2010. máj. 16. 20:54
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
*fővárosban
2010. máj. 16. 20:55
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólokhoz.Annyit azért még hozzá tennék, hogy olyat még nem hallottam, ahol azt mondták a boltosok, pénztárosok, hogy nem baj ha nincs pár szász forintom, vigyem a terméket....legyen az bármi is....

Ha nincs 5 forintod(mert ugye annál kevesebbed már nem lehet)akkor te megkapod amit venni akarsz?

2010. máj. 16. 20:57
 10/24 anonim ***** válasza:
36%

Itt nem csak a szegényedésről van szó.Egyszerűen egyre több a bunkó és buta ember.Egyszerűbb előbb balhézni,mint gondolkodni.Én egy valutaváltóban dolgozom.Duplán ellenőrzöm magam,mert ha tévedek,az én zsebem bánja.És még így is egy csomó kötekedés van.Számolni nem tudnak,de őrjöngeni igen.

És ennek következménye,hogy még soha senki sem szólt,ha esetleg több pénzt adtam volna neki tévedésből.Az valahogy sosem tűnik fel.

2010. máj. 16. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!