Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a gender...

Mi a véleményetek a gender elméletről?

Figyelt kérdés

2017. máj. 12. 23:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

Remélhetőleg azt próbálja elmagyarázni embereknek, hogy azért, mert valaki külsőleg férfi, vagy nő, nem biztos, hogy annak is hiszi magát.

Illetve a környezete próbál ráerőltetni bizonyos dolgokat, aminek ellene van.

Találkoztam már ilyen férfiakkal, nőkkel, nem az a gond sokukkal, hogy mások természetesen, hanem néhányuk ilyen beállítódottsággal próbál egészséges embereket meggyőzni arról, hogy nem helyes, amiket csinálnak.

Pl a radikális feministák a normális nőket megbélyegzik mindenféle árulónak, mert ők a hagyományos szerep szerint szeretnének élni.

Tapasztalat, hogy jópár feminista nem 100% nő, hanem valami zavar van a fejükben. Ergo, akkor minek a nők jogaiért harcolnak? Harcoljanak a saját, külön világuk jogaiért. Vagyis: a férfias nőkért, akik nem végeznek házimunkát, fél kézzel kiszednek egy motorblokkot, utálják a gyerekeket, és csak káromkodva képesek kommunikálni.

2017. máj. 13. 07:48
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a genderelmélet alapja nem rossz. Hogy egy férfi nem csak kemény és erős lehet, és a nő sem csak törékeny, gyenge.Ezzel teljes mértékben egyetértek

Viszont az, amivé kiforrott az egész, hát... nem igazán tudok vele azonoaulni. Vannak, akik már azt hirdetik, nincs is férfi meg nő, ezeket a szerepeket csak a társadalom erőlteti ránk. Szerintem ez hülyeség, nem véletlenül létezik ez a két nem, és itt most nem csak a külső nemi jellegekre gondolok, hanem például az agyműködés is teljesen más. Én úgy gondolom, ha nem volna szükség két nemre, nem is lenne, mindenki hímnős lenne, és úgy szaporodnánk, mint a csigák. Szerintem csodálatos dolog az, hogy két nem van, és én úgy gondolom, a mai társadalom teljesen félremegy, ha ezt el akarja venni tőlünk.

Én egyébként feminista vagyok, de nem a mai szélsőséges és nevetséges feminizmust képviselem, hanem azt, amit a szüfrazsett moggalom eredetileg képviselt. Tehát, legyen egyenlőség, a nők is dolgozhassanak olyan munkakörven, ahol csak akarnak, és annyi bérért amennyiért a férfi. Tehát, ha én úgy döntök, profi autószerelő akarok lenni, akkor lehessek az, és ismerjenek el a szakmámban. Viszont ettől én még nő maradok, és nem leszek valami egészen más.

2017. máj. 13. 08:07
 13/23 anonim válasza:
12%

A gender elmélet nem férfi-nő nemi identitásban gondolkodik. Így nem a feminizmusról szól.

Nem a férfi-nő megkülönböztetésről, munkamegosztásról, nenmi szerepekről szól.

Tök más az alapja: nem is elégszik meg a 2 "természetes" nem megkülönböztetésével, azok vizsgálatával, elemzésével.

A gender azt sem fogadja el, hogy csupán 2 féle nem van.

A 2 helyett kb. 52 nemi identitást mutat ki, azokat elemezgeti. "Társadalmi nem" fogalmat vezet be.

2017. máj. 13. 08:28
 14/23 anonim ***** válasza:
46%

"definíciója, mert eléggé hadilábon állnak egyesek vele, lásd az első kettő válaszolót."

Mibe, hogy fogalmad sincs neked se, hogy miről beszélsz?

2017. máj. 13. 09:22
 15/23 anonim ***** válasza:
66%

Biológusként egyértelmű számomra hogy két nem van, férfi és nő.

Persze ez nem azt jelenti hogy bárkit is be kéne skatulyázni a neme alapján, például hogy egy kislány előírásszerűen csak babákkal játszhat, ez hülye sztereotípia.

De ez a genderelmélet meg nem más, csak a másik véglet, de ugyanolyan hülyeség. Hogy valaki nő, azt a kromoszómák határozzák meg. Hogy valaki két X-el férfinak érzi magát, az lehet hormonális vagy pszichológiai zavar, de ettől még az illető ugyanúgy nő marad.

2017. máj. 13. 10:34
 16/23 anonim ***** válasza:
70%
Állítólag a gyerekek többsége kinövi, hogy a másik nem tagjának érzi magát. A kamaszkor fordulópontot jelent. Álprobléma, csak arra van, hogy legyen mivel cikizni a konzervatívokat.
2017. máj. 13. 11:21
 17/23 anonim ***** válasza:
#14 De, pontosan tudom hogy mit jelent. Nem a szélsőséges feminizmust, nem 52 nemet meg a többi baromságot amivel eddig előálltak a válaszolók.
2017. máj. 13. 12:00
 18/23 A kérdező kommentje:

Bennem emiatt a videó miatt kérdőjeleződött meg ez a kérdés.

https://www.youtube.com/watch?v=weV8IBx0J3c

Abban egyetértek, hogy ha egy nő például birkózó akar lenni, úgy akar 15 év múlva kinézni mint egy terminátor, akkor azt mondom hogy ok, ha egy férfi balettozik, azt mondom, hogy ok.

De amikor megy a hiszti, hogy joga van a férfinek nőnek éreznie magát, emiatt a női wc-t használnia, meg a hasonló anomáliák, akkor ez már egy újabb liberális torszülemény.

Így gondolom.

2017. máj. 13. 17:09
 19/23 A kérdező kommentje:
*fogalmazódott meg bennem ez a kérdés.
2017. máj. 13. 17:10
 20/23 anonim ***** válasza:

"#14 De, pontosan tudom hogy mit jelent."

Le is tudod írni saját szavaiddal?

2017. máj. 13. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!