Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a verseimről?

Mit gondoltok a verseimről?

Figyelt kérdés

Véleményeket szeretnék kérni. Van pár versem amit már úgy éreztem nyilvánosan is megmutatnám, illetve pár ami még a sorára vár. Elég komor és szomorú versek, ezt szeretném előre leírni. Egyszerűen ilyen a természetem, ez sikerül, nem sikerült még mást alkotni. A fődolog ami miatt a kérdést kiírtam, hogy nem tudom, " folytassam-e ". Akkor írok ha ihlet van, tehát szívből jönnek a sorok. Csak félek túl komorak, de ez ellen nem tudok mit tenni.

Közvetlen környezetemben senkinek sem mertem megmutatni, mert tartottam tőle, hogy mit gondolnak majd rólam.

24 éves fiú vagyok egyébként.

[link]

2017. ápr. 12. 04:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp folytasd! Érdemes foglalkoznod ezzel, nagyon tetszik a verseid hangulata. A Néma völgy a kedvencem!
2017. ápr. 12. 07:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a néma völgy és a farkasok dala tetszett! Mutasd meg valakinek mindenképp, ne szégyelld, hogy verseket irogatsz!
2017. ápr. 12. 08:18
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Költő vagy, tehát folytatnod kell.
2017. ápr. 12. 08:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2017. ápr. 13. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

egy javaslat: nyugodtan használd úgy (jól is hangzik):

Tóth Lacesz László - a gyakori nevű alkotóknál ez megengedhető, nem kell a dokumentumokat átírni, művésznév

2017. ápr. 13. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem annyira nem jönnek be. A rímek nem jönnek ki elég sokszor, meg sok helyen elég sablonos a szóhasználat. Két kérdésem van: egy verset mennyi idő alatt hozol össze? ÉS mióta írsz verseket?
2017. ápr. 13. 16:56
 7/8 A kérdező kommentje:
2 éve körülbelül, illetve attól függ, általában papírra írom őket, sok-sok javítással, 2-3 nap körülbelül.
2017. ápr. 13. 20:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Értem...hát figyelj, nem rosszak ezek, de szerintem érdemes lenne - mint már írtam - a rímekre figyelni. Ezek a sorok pl:

A sűrű köd lesz közös takarónk,

Temessen el minket akár friss hó.

Alszom is tovább, feledjenek engem,

Nélküled miért kellene már élnem?

Ketten kelnek hát immár új útra,

Körülöttük mindenhol ott a Haza.

Életét már végleg a Földhöz kötötte,

Leborul mögötte elfeledettek serege.

De emitt már betoppan a menyasszony,

Örömében ura rögtön friss vért ont.

Ezek nem rímelnek, és ez csak pár példa. Látom, hogy minden versednél aabb a rímelés... szerintem ezt érdemes variálni, ne ragadj le egynél. Sőt, nem is muszáj hogy minden sor rímeljen valamivel... jobb ha egy vers rímtelen, mintha rossz rímek vannak benne. Illetve a sorok szótagjaira is érdemes figyelni, az azonos hosszúságú sorok pl. szépen hangzanak. Meg úgy általában érdemes átnézni a verstant, sokat lehet tanulni belőle :)

2017. ápr. 14. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!