Mit gondoltok a verseimről?
Már három éve írok verseket mindenféle témában.Kaptam rájuk pozitív ,és negatív véleményeket egyaránt. De kíváncsi vagyok ti mit gondoltok róluk. :)
Hegedű
Te vagy körülöttem a levegő,
a véremnek vörös színe.
Olyan vagy mint egy hegedű,
dalra fakasztod a szívem!
Gyermeksírás
Apró kezek marnak a ruháimba,
s nem engednek.
Suttogja: Maradj, még ne menj!
Kitépem magam a szorításából,
s többé már nem nézek vissza.
Egy sivárabb szűkebb világ vár.
Könnyes szemekkel ordítja: Várj
Még várj!
Ragyogj
Üresnek érzed magad mert
ha a tükörbe nézel, nem egy
kirakatbábú mosolyog rád.
S azt hiszed mert kitűnsz a
megvetés vár.
De nem akkor leszel értékes
ha klónozod a másikat, és
elvegyülsz a sok sablon között.
Hanem akkor ha ragyogsz,
a sötét világ fölött.
Csillag
Te vagy csillagom a borult égen,
a szürke napjaimnak vörös fénye.
Szívem hajtó motorja, s minden
dobbanásának hangos robaja.
Én is írok verseket, véleményezek is, de nem csak verseim vannak természetesen.
Első: Kissé rövidnek találom. Nem fejted ki, hogy miért olyan az a személy, mint egy hegedű. De szép metafora, csak még hozzá kéne tenni pár dolgot.
Második: Kifejezetten tetszik, bár a rímelés nekem egy kicsit szokatlan. Azt ajánlanám, hogy a "mert" szót ne használd a sorok végén, tudom, hogy nagyon sok rapper használja, de a rap/slam szöveg sokkal kötetlenebb, mint egy vers.
Harmadik: Ismét azt tudom írni, mint az elsőnél, rövid, még lehetne rajta mit bővíteni. Ki lehet magunkat fejezni négy sorban is, de akkor általában azok a sorok tele vannak cselekvéssel. De szép metaforák.
Még amit tudok tanácsolni az az, hogy a sorok végei csengjenek össze, ne úgy legyen, mint az utolsó két sor.
motorja-robaja.
Ha már négy sor akkor legalább csengjen össze mind a négynek a vége, vagy legalább kettő-kettő.
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Milyen szinten foglalkozol írással? Hobbi vagy komolyabb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!